„Kolaps. Bolí mě, kam Německo kleslo.“ Průmysl odepisuje Scholze

24.01.2024 13:40

Německé firmy ztratily důvěru ve vládu. Sdružení zaměstnavatelů vyzvalo spolkovou vládu Olafa Scholze ke zlepšení rámcových podmínek pro ekonomiku. „Bolí mě, jak hluboko Německo v posledních dvou letech kleslo,“ říká prezident sdružení zaměstnavatelů Reiner Dulger. Spolková vláda podle něj selhává ve všech oblastech.

„Kolaps. Bolí mě, kam Německo kleslo.“ Průmysl odepisuje Scholze
Foto: Repro Youtube
Popisek: Německý kancléř Olaf Scholz (SPD)

Podniky ztratily důvěru v koalici SPD, Zelených a FDP, uvedl prezident sdružení zaměstnavatelů Rainer Dulger. „Nemyslel jsem si, že toto budu muset říkat, když tato koalice nastoupila: My podnikatelé jsme ztratili důvěru v tuto vládu!“

Německo musí znova fungovat. „To je to, co chceme. A nám a zejména mým zemským svazům už dochází trpělivost,“ uvedl Dulger.

Dulger zdůraznil, že pro podniky neexistují žádné úlevy, žádná jistota při plánování a žádná předvídavost. Namísto toho je v Německu nadměrná byrokracie a méně se investuje. „Nezažíváme žádnou úlevu, nemáme jistotu plánování, nemáme důvěru. Naši sousedé se na nás dívají s většími obavami než my,“ dodal Dulger

„Spolková vláda selhává na celé čáře,“ citoval prezidenta sdružení magazín Focus. „Bolí mě, když vidím, jak hluboko Německo za poslední dva roky kleslo,“ řekl Dulger s tím, že dokáže „každého rozzlobeného občana chápat stále více“.

Dulger vyzval, aby se konkurenceschopnost Německa jako místa pro podnikání opět dostala do centra politického dění. Sociální stát potřebuje reorganizaci. „Hospodářská a sociální politika už nemá skutečný kompas,“ řekl Dulger.

Jako důvody pro toto tvrzení uvedl, že výdaje na sociální dávky v posledních dvou letech výrazně vzrostly, zatímco zaměstnanci musejí platit vysoké odvody a daně, informuje The Local Germany.

Zkritizoval též věkovou hranici odchodu do důchodu. Ta je v Německu nastavená na 63 let. „Všichni budeme muset pracovat déle, abychom udrželi prosperitu,“ avizoval prezident sdružení zaměstnavatelů Dulger.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Všude v Evropě je to stejné - liberální neumětelské tlupy řízené , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAion2 , 24.01.2024 14:17:30
globalisty (jak těmi z USA, tak i těmi evropskými) úplně rozvrátili desetiletí fungující průmysl a zemědělskou výrobu a uvrhli celou Evropu desetiletí zpět. Všechna tato liberální pakáž by měla být postavená před lidové soudy, protože ty klasické soudy jsou už skrznaskrz zkorumpované a obsazené loajálními liberály.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…