„Lhal, a proto by měl odstoupit!“ Libor Rouček by se s americkým ministrem spravedlnosti evidentně nepáral

04.03.2017 10:24

Nad tím, že v Americe údajně probíhá hon na čarodějnice a kdo bude budoucím německým kancléřem, se na svém facebookovém profilu v poslední době zamýšlel bývalý místopředseda Evropského parlamentu Libor Rouček. Přidává i postřeh o tajemství kulturně a hospodářsky nejvyspělejších národů.

„Lhal, a proto by měl odstoupit!“ Libor Rouček by se s americkým ministrem spravedlnosti evidentně nepáral
Foto: archiv L. Rouček
Popisek: Bývalý místopředseda Evropského parlamentu a europoslanec Libor Rouček

Rouček poukázal na to, že podle amerického prezidenta Trumpa i ruského ministra zahraničí Lavrova probíhá v Americe hon na čarodějnice. S tím ale Rouček nesouhlasí. „Žádný hon neprobíhá. Pouze ministr spravedlnosti Jeff Sessions lhal pod přísahou americkému Senátu i lidu, že se během volební kampaně nestýkal s ruskými činiteli. Lhal a proto by měl odstoupit!“ napsal Rouček.

V jiném příspěvku zveřejnil starší fotografii, na které je zachycen spolu s bývalým německým kancléřem Gerhardem Schröderem. „Náramně jsme si rozuměli. Příští sociálnědemokratický kancléř se bude zřejmě jmenovat Martin Schulz,“ uvedl Rouček.

V jednom ze svých příspěvků se zamýšlí i nad tím, v čem tkví tajemství úspěchu kulturně a hospodářsky nejvyspělejších národů. Podle Roučka spočívá mimo jiné v tom, že jsou schopny přijmout a osvojit si nejlepší a nejprogresivnější světové znalosti, praktiky a postupy. „My, na rozdíl, hledáme často svoji vlastní specifickou ‚českou‘ cestu, objevujeme již dávno objevené, a kritizujeme téměř vše co přichází ze zahraničí. Přičteme-li k tomu naši národní uzavřenost a neznalost cizích jazyků i jejich kultur, výsledkem je naše celkové zaostávání za vyspělým světem. Neuvědomíme-li si toto a nebudeme-li se snažit o změnu, naše zaostávání bude trvalé,“ varoval.

Celé znění příspěvků Libora Roučka na jeho facebookovém profilu:

Podle amerického prezidenta Trumpa i ruského ministra zahraničí Lavrova probíhá v Americe hon na čarodějnice. Žádný hon neprobíhá. Pouze ministr spravedlnosti Jeff Sessions lhal pod přísahou americkému Senátu i lidu, že se během volební kampaně nestýkal s ruskými činiteli. Lhal a proto by měl odstoupit..! Žádný hon na čarodějnice.

Hledal jsem nějaké staré fotky a místo nich jsem našel tuhle. S kancléřem Schröderem. Náramně jsme si rozuměli. Příští sociálně demokratický kancléř se bude zřejmě jmenovat Martin Schulz.

Tajemství úspěchu kulturně a hospodářsky nejvyspělejších národů tkví mimo jiné v tom, že jsou schopny přijmout a osvojit si nejlepší a nejprogresivnější světové znalosti, praktiky a postupy. My, na rozdíl, hledáme často svoji vlastní specifickou "českou" cestu, objevujeme již dávno objevené, a kritizujeme téměř vše co přichází ze zahraničí. Přičteme-li k tomu naši národní uzavřenost a neznalost cizích jazyků i jejich kultur, výsledkem je naše celkové zaostávání za vyspělým světem. Neuvědomíme-li si toto a nebudeme-li se snažit o změnu, naše zaostávání bude trvalé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …