„Mír? Vzdát se Rusku?!“ Matěj Stropnický vyzdvihl Babišova slova. Podívejte se, jak dopadl

15.12.2022 17:15 | Ze sítí

Někdejší lídr Zelených Matěj Stropnický se na svém facebookovém profilu vyjádřil, že vítá, že „požadavek míru“ v tuzemsku začíná mít „nepříliš spolehlivého, ale mocného spojence“, jímž je prý expremiér Andrej Babiš (ANO). Stačilo to k tomu, aby v komentářích za tato slova dostal tvrdě naloženo. „Vy jste vážně kolosální klaun. Všichni kromě Putina chtějí mír. Stačí, aby se Rusáci z Ukrajiny stáhli, a mír bude hned zítra,“ spustil jeden z přispěvatelů na Stropnického s tím, že „tohle není mír, o kterém blábolí“ on, „Bureš“ nebo „kolaboranti kolem SPD“. „Nesmysl,“ bránil se následně politik.

„Mír? Vzdát se Rusku?!“ Matěj Stropnický vyzdvihl Babišova slova. Podívejte se, jak dopadl
Foto: Repro FB Matěj Stropnický
Popisek: Matěj Stropnický s půllitrem Budvaru

Stropnický, jenž v posledních volbách do Sněmovny neúspěšně kandidoval z druhého místa pražské kandidátky ČSSD společně s lídryní kandidátky, jíž byla exministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, a společně prosluli svou předvolební kampaní „Hustá dvojka“, se na svém facebookovém profilu v uvedeném příspěvku vyjádřil dosti smířlivě k bývalému premiérovi a nynějšímu prezidentskému kandidátovi Andreji Babišovi (ANO).

Učinil tak skrze text hovořící o válce na Ukrajině – kterou Rusko napadlo letos v únoru, avšak již předtím od roku 2014 okupovalo ukrajinský poloostrov Krym a zasahovalo též do konfliktu na Donbasu – a především o Babišovu postoji k válečnému dění.

Bývalý předseda Zelených si povšiml, že právě Babiš je podle něj „mocným spojencem požadavku míru“ a citoval jeden z Babišových výroků, který to dle něj ilustruje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

USA chtějí Ruské suroviny, ruské levné pracovní síly, a zničit spojence Číny, takže mír nebude., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 15.12.2022 17:29:42
Mír nebude dokud se nezhroutí USA, v tyto dny zrovna vydírají africké země / povolali 50 zástupců Afrických zemí a "vysvětluji" jim ! Co se jim stane, pokud budou dodržovat smlouvy s Ruskem odebírat potraviny, hnojiva , nebo budou něco stavět z pomoci Ruských a Čínských investic. Když neposlechnou vymění je, pošlou na ně sousedy, zablokuji dovozy atd, nechají "zdechnout " všechny když místo Ruského obilí nekoupí dražší Americké. Pokud válka USA vynáší / musíme kupovat mnohem dražší plyn, ropu atd od USA/ tak bude válka.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…