„Mlácení c*kánů? To jsem zatajil.“ Fanoušek Danuše vytáhl zlou věc. Ale nevyšlo to

06.01.2023 9:02 | Ze sítí

Na sociální síti vyvolal bouři výrok generála Petra Pavla o tom, že v dětství mlátil nepřizpůsobivé. Poté, co jeden z diskutérů konstatoval, že to by Pavla coby kandidáta na Hrad mělo zdiskreditovat a lidé by měli jako budoucí hlavu státu upřednostnit prezidentskou kandidátku Danuši, která bude společnost spojovat, přišla smršť ostrých zcela protichůdných reakcí.

„Mlácení c*kánů? To jsem zatajil.“ Fanoušek Danuše vytáhl zlou věc. Ale nevyšlo to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Petr Pavel

Na podzim roku 2021 přijal generál Petr Pavel pozvání do talk show Karla Šípa Všechnopárty. Moderátor se jej tehdy mimo jiné tázal: „Myšlenka být vojákem se vám v hlavě zrodila už v dětství? Byl jste rváč?“ zajímal se. „Byl jsem už v dětství rváč, ale určitě jsem v té době nechtěl být voják. Rval jsem se prostě proto, že to patřilo k bontonu. Začal jsem chodit do školy v Kladně a ve čtvrti, kde jsem bydlel, jsme měli poměrně velké procento, dnes říkáme nepřizpůsobivých. Tak my jsme si tam museli vybojovat místo na slunci, takže to bylo téměř na denním pořádku,“ vzpomínal generál s tím, že už v první a druhé třídě měl dvojku z chování.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí
Už tehdy se Pavel netajil tím, že zvažuje svou kandidaturu na prezidentskou funkci, avšak až nyní v horké fázi prezidentského boje, se jeho slova dostávají do popředí pozornosti české veřejnosti.

Jeden z voličů na Pavlův výrok upozornil na svém twitteru, z Pavlových slov se mu chce doslova „blít“. „Tak jestli tohle nepohřbí Pávkovu kandidaturu, tak je s tímhle národem něco špatně. On se vyloženě chlubí, že mlátil Romy a ještě se nad tím zasměje??? Hnus!!!

 „Z komentářů se mi chce blít. Já chci prezidentku, která spojuje lidi a nechová nenávist k nikomu. Dnes jste se opravdu předvedli, všichni,“ odplivl si téměř Jáchym Mandl před generálem Pavlem a voliči, u kterých má kandidát zastání. Dodejme, že se dotyčný označuje za progresivního pravičáka, fanouška Západu a voliče TOP 09 a koalice SPOLU.

Lidé mu následně začali vysvětlovat, že rvačka s Romy v dětských letech není ničím zvláštním a zažil ji snad téměř každý. Rozhodně to podle přispěvatelů do diskuse neznačí automatickou nenávist k menšinám.

„Evidentně nemáte praktickou zkušenost se soužitím s touto komunitou. On je nemlátil, ale pral se s nima. Ja jsem tak odvážný nebyl a nebránil se, nás vždycky ‚jen‘ zmlátili a občas nás i okradli třeba o jídlo, ale taky byli vždycky v přesile,“ zavzpomínal Bronislav Draška na svá dětská léta.

Podobný pohled sdílela i zástupkyně ženského pokolení, která naopak zažívala šikanu ze strany Romek: „To, že se s někým v dětství perete, ještě neznamená, že k němu chováte nenávist. Já se ve třetí třídě poprala s romským spolužákem a v páté mě šikanovaly romské holky z vedlejší vesnice. Dneska se se všemi slušně zdravíme,“ popsala svou zkušenost Regina Andrásová.

„Když chceš babu, dej si inzerát. Jestli jsi to nepoznal, tak tam byla řeč o opravdu chlapských záležitostech v chlapeckém věku, kterým ty nikdy neporozumíš,“ pustil se do Mandla také Martin Anderle.

„Já bleju z naivních woke lidí, jako jsi ty. Každý, kdo vyrůstal někde v dosahu cikánů se tomu akorát zasměje, protože to zažil taky,“ napsal v reakci Tomáš Cagaš.

Mandlova kritika se pak obrátila proti jeho favoritce Danuši Nerudové.

„Ta tvá kandidátka fakt nikoho nespojuje,“ vzkázal jeden z diskutujících.

„Tak až takovou prezidentku najdete, dejte vědět. Bylo by to fajn, ale v těhle volbách žádná taková nekandiduje,“ vyjádřil svůj názor Tomáš Pilbauer.

Ani podle Jaroslava Sacha nemá Nerudová šanci dobýt Hrad. „Z tebe se chce blít kde komu už jen proto, že i teď lžeš jak Rudý právo. S ničím takovým se nechlubí, tak se upaluj pomodlit za Danušku. Beztak bude brzy končit,“ napsal.

Jiní naráželi na skandály Nerudové, třeba že při nedávnem testu o bezpečnosti si kandidátka pomáhala bločkem s poznámkami. „Ty vyšší dobro – jdi do prdele. Můžeš volit podvodnici. Stejně s tím nic neuděláš,“ dodal další komentující.

Právě Petr Pavel a Danuše Nerudová jako favorizovaní kandidáti s podporou vládní pětikoalice svádí největší boj o stejné voliče, tedy voliče vládní koalice Spolu. Podle posledních průzkumu to zatím vypadá, že se do druhého kola dostane Andrej Babiš a někdo právě z dvojice Pavel a Nerudová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

„Mlácení c*kánů? To jsem zatajil.“, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVitek106 , 06.01.2023 12:48:21
Výrok generála Petra Pavla o tom, že v dětství mlátil nepřizpůsobivé, je jediná pozitivní věc, ale volit ho stejně nebudu, protože negativa astronomicky převyšují toto pozitivum. !!!!!!!!!!!!!!

|  8 |  0

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …