„Museli to vědět a Rakušan stejně podepsal.“ Migranti v EU? Z utajovaného dokumentu

04.03.2024 18:30 | Monitoring

Společnost na obranu Svobody projevu, kterou spoluzakládal vývojář počítačových her Daniel Vávra, se znovu přihlásila o slovo. Upozornila na slova brněnského podnikatele a politika Roberta Kotziána, který si důkladně prošel migrační pakt EU a napsal k němu několik zásadních informací. Informací, které musel znát i český ministr vnitra Vít Rakušan. A přesto za Česko podepsal migrační pakt.

„Museli to vědět a Rakušan stejně podepsal.“ Migranti v EU? Z utajovaného dokumentu
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

Politik, právník, podnikatel a programátor-analytik Robert Kotzián pročetl migrační pakt EU a narazil na věci, o kterých museli čeští politici vědět, a přesto za Česko migrační pakt podepsali. Podle Kotziána museli vědět, na jakém základě se budou přerozdělovat žadatelé o azyl. A pokud k tomu měly některé členské státy připomínky, podle Kotziána byly smeteny pod stůl.

Za zásadní přitom považoval připomínku Maďarska a Slovenska.

„Aniž by bylo vyjasněno, že tato forma (převody příslušnosti – pozn. RK) solidarity je povinná pouze pro členské státy, které se účastní relokace*, nepovažujeme relokace za dobrovolnou formu solidarity..."“upozorňovali Maďaři.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45986 lidí
„Tím Maďarsko chtělo říci, že převodů příslušnosti se mají účastnit jen státy, které se dobrovolně rozhodly migranty relokovat, ale do konce daného kalendářního roku se jim přislíbené relokace nepodařilo uskutečnit. Tj. stát, který se rozhodl migranty nerelokovat, by neměl být podle Maďarska nikdy povinen si přebírat příslušnost,“ doplnil Kotzián.

Maďaři však přidali ještě jednu poznámku.

„V souladu se svým důsledným postojem Maďarsko nemůže podpořit vytvoření mechanismu solidarity založeného na povinném rozdělování migrantů, a proto nesouhlasí se zavedením kompenzací v oblasti příslušnosti jako povinného prvku rámce solidarity.“

Slováci upozornili na ještě jeden bod.

„V uvedeném případě povinného převzetí odpovědnosti přispívající členský stát... ...ztrácí možnost svobodné volby formy solidárního příspěvku.“

Podle Kotziána Rakušan musel vědět.

„Vidíte sami, že už na jaře 2023 bylo řadě lidí účastnících se jednání o migračním paktu jasné, o co jde. Nutně to proto muselo být jasné i Vítu Rakušanovi, případně dalším českým zástupcům. Jinak řečeno, nejenže Vít Rakušan sám předložil materiál se základními principy kvót.“ A přidal odkaz s dovětkem, že Rakušan musel dobře vědět, jaké budou důsledky.  

A přidal fotku dosud hodně utajovaného materiálu, aby svá slova doložil.

Jak je to s migračním paktem podle Roberta Kotziána

Jak je to s migračním paktem podle Roberta Kotziána

Členové Společnosti na obranu svobody projevu k chování českých politiků přidali poznámku a nad chováním české vlády kroutili hlavami.

„Je neuvěřitelné, jak média hlavního proudu ignorují ohrožení národní bezpečnosti a podvodu na voliče, kterých se s migračním paktem a povinnými relokacemi dopustila vláda. V jiné zemi by lhaní o něm bylo na demisi, zde k němu chybí i diskuse. Kde jsou všichni factcheckeři?“

Jak je to s migračním paktem podle Roberta Kotziána

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …