„Náš národ je v největším nebezpečí od doby nacismu.“ Foldyna se neudržel. Výbušný projev

16.09.2023 17:07 | Reportáž

Protestu proti vládě v Praze se podle policie účastní vyšší jednotky tisíců lidí, podle zpravodajů ČTK na místě jde o přibližně 10 tisíc účastníků. Podle organizátorů se na Václavském náměstí sešlo až 100 tisíc lidí. A před ně mimo jiné předstoupili bloger Vidlák a také poslanec za SPD Jaroslav Foldyna.

„Náš národ je v největším nebezpečí od doby nacismu.“ Foldyna se neudržel. Výbušný projev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest proti vládě na Václavském náměstí, který pořádala neparlamentní strana PRO

"Petr Fiala je druhý nejhorší premiér na světě. Víte, proč je druhý? On je tak neschopný, že to ani nevyhrál. Vládo, v této zemi se žije hůř a hůř. Naložili jste nám břemena k neunesení. Potraviny jsou o 30 procent dražší a nezlevňují, Péťo, fakt nezlevňují. Jenom zdražují o něco pomaleji. Zvedli jste nám daně a chcete v tom pokračovat. Zdražujete nám domy, zdaňujete nám domy, které jsme si jednou postavili a který už jsme mnohokrát zdanili. Zavádíte nám greendealové poplatky, emisní povolenky pro domácnost, z čeho to sakra máme platit? Podle všech statistik nám v Evropě nejvíc poklesly reálné příjmy a Péťo, poklesly, ne, že se méně zvýšily. Poklesly. Máme nejdražší energie na světě," sdělil Vidlák.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí
"Jindra tady na začátku říkal, že v době, kdy Němci na lipské burze tady kupovali tu stejnou elektřinu za 15 euro, tak my za ni platili 200 euro. A víte, jak to vysvětlil náš ministr „Hýkela“? Je to tím, že burza je v Německu. Kilowatthodina naší elektřiny se pořád vyrábí za méně než korunu. Co brání tomu, aby se elektřina prodávala za dvě koruny? Vůbec nic, jenom nenažranost. Byli to naši senioři, naši předci, kteří ty elektrárny postavili, aby z nich teď bohatlo pár jednotlivců. A americký penzijní fondy. Postavili to ti lidé, všechno kolem nás, co vidíme, postavili ti, kteří si teď prý podle našich médií žijí nad poměry. A víte, kdo si ještě žije nejvíc nad poměry. Matky samoživitelky. Ale masová migrace ta nevadí, to je příležitost. Drahý plyn je příležitost, Green Deal je příležitost, solární boom byl taky příležitost. Jejich příležitost ke zbohatnutí. My z toho nemáme nic, jenom deset korun za kilowatthodinu. K čemu je nám stát, kterému platíme 50 procent toho, co vyděláme a on nám nezajistí ani doktora?" zeptal se Vidlák.

"Vládo, konec, vyzývám vás, abyste z nás bezodkladně sejmuli ta břemena. Chceme elektřinu za dvě koruny kilowatthodinu. Žádný přírodní zákon tomu nebrání. Jen lidský rozhodnutí," dodal Vidlák. "Přestaňte s ožebračováním seniorů, jen díky jejich celoživotní práci je tady po 30 letech ještě pořád co krást," dodal.


Demonstrace Česko proti bídě.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52389 lidí
"Chceme vědět, kdo si na nás doopravdy mastí kapsy, když jdeme nakupovat potraviny. Nařiďte hitlermarketům, aby vedle prodejní ceny uváděly i nákupní. Mluvíte o tržním prostředí, ale nevidím žádný důvod, proč by to mělo být tajné. Vyvažte se ze systému emisních povolenek, vyvažte se z lipské burzy, která nám naši vlastní elektřinu dává za 200 a Němcům za patnáct. A zrušte to placení televizních poplatků, televize, která tohle podporuje, není ani veřejnoprávní, ani právní, ani nic. Ať si ji platí ti, kteří jí věří," dodal Vidlák.

"My si budeme platit naše vlastní média. Ničemu z toho, co jsem tady řekl, nebrání žádný přírodní zákon, ani tomu nebrání žádná ekonomická zákonitost. Všechno vzniklo lidskými rozhodnutími, která mohou jiná lidská rozhodnutí zase zvrátit. A neříkejte, že to nejde, protože jsme tady zralí, aby přišel nějaký blbec, který neví, že to nejde, on půjde a udělá to," sdělil Vidlák.

"Pro Fialu závěrečný vzkaz: To neděláš dobře, Péťo, s těmi sirkami. A jestli si myslíš, že to zachrání vládní kampaň, jejíž tváří bude Drábová, tak nezachrání," dodal Vidlák.

Na pódiu ho následně vystřídal poslanec SPD Jaroslav Foldyna. "Bez vás bychom my tady, my na tom pódiu neznamenali nic. Jen s vámi jsme strašně moc a oni se vás bojí. Moji přátelé. Přece všichni víte, že ve státním znaku máme napsáno: Pravda vítězí. To je náš znak, to je naše heslo. Bohužel máme vládu, jejichž sloganem je lež. Lžou! Oni lžou. Lžou nám ráno, lžou nám v poledne, lžou nám večer. Oni lžou i když spí!" zmínil Foldyna.

"Vláda Petra Fialy hlasitě mluví o svobodě, přitom potichu zavádí cenzuru. Mluví o prosperitě a dělá z Čechů, Moravanů a Slezanů žebráky. Mluví o demokracii a přitom potichu pořádá politické soudní procesy. Mluví o suverenitě a přitom z naší země dělá protektorát. Mluví o slušnosti, morálce a přitom podporuje dekadenci a deviaci. Oni mluví o vzdělání a berou peníze ze školství. To je hrůza. Mluví o právu, o důstojnosti a přitom z lidí této země dělá otroky, jejichž jedním právem je držet hubu a krok," dodal Foldyna. 

"A v té poslední řadě mluví také o národních zájmech a přitom z nás dělají cizince ve vlastní zemi. Přátelé, co tyto lidi charakterizuje, je slovo lež. Lžou a lhali nám a nám už s tím došla trpělivost. Proto jsme tady a proto tady budeme i příště a bude nás desetkrát tolik. Ať se bojí," zaznělo z úst Foldyny.

"Náš národ se dostal a ocitl v největším nebezpečí od doby nacismu. Největším nebezpečím pro tuto zemi je vláda České republiky a proto jsme tady a chceme její demisi," křičel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Škoda, že ještě nemáme uzákoněnu odvolatelnost politiků, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusereflexe , 16.09.2023 19:12:02
jak to má v programu SPD už dlouhé roky. Teď by se to velice hodilo..

|  16 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…