„Nebudu lhát. Cítím satisfakci.“ Po zvolení šéfa ČT přišlo svědectví

08.06.2023 10:32 | Ze sítí

MONITORING SÍTÍ Česká televize bude mít nového ředitele. Na podzim letošního roku se jím stane dosavadní šéf ČT Brno Jan Souček. Dvořák oznámil, že se mu ČT bude opouštět těžko, protože „ji má rád“. Pár slovy volbu ředitele ČT okomentoval Miroslav Kalousek, či bývalá šéfeditorka ČT v sekci Nových médií Angelika Bazalová.

„Nebudu lhát. Cítím satisfakci.“ Po zvolení šéfa ČT přišlo svědectví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Jan Souček, dosavadní ředitel ČT Brno, povede od října celou veřejnoprávní instituci. Ve volbě porazil dosavadního ředitele ČT Petra Dvořáka a dal najevo, že chce instituci vést trochu jinak než jeho předchůdce.

Petr Dvořák mu pogratuloval. „Já bych chtěl pogratulovat vítězovi. Věřím, že ČT bude stále tak úspěšná, jako byla i za mojí éry. A přeju jí, aby se jí to vydařilo,“ prohlásil Dvořák, který naznačil, že se mu bude ČT opouštět těžko. „Mám ji rád,“ uvedl Dvořák pro pořad Newsroom ČT24.

 

 

Obhajující Dvořák získal v radě ČT 4 hlasy a Souček zvítězil se ziskem 11 hlasů. Šlo o třetí kolo volby. Souček dostal v první volbě 8 hlasů, v druhé 9 hlasů.  Dvořák  dostal v první volbě 5 hlasů, v druhé 6.

 Bývalá šéfeditorka ČT Angelika Bazalová dala najevo, že je spokojena.

„Nebudu lhát. Cítím jistou satisfakci. Já si nemyslím, že pan Dvořák byl dobrý ředitel ČT. A už vůbec nechápu, proč by měl být v celé této instituci třetí funkční období. To nikdy není dobře. Chci říct, že výsledek volby vítám, ačkoliv nevím, co od nového ředitele – pana Součka očekávat. Ale už jen ten fakt, že se vedení obmění, považuji za správný. A gratuluji novému řediteli,“ napsala Bazalová na sociální síti Facebook.

Proti bývalému řediteli Dvořákovi postavila chování končícího ředitele ČTK Jiřího Majstra, který se v této instituci obešel bez koncesionářských poplatků, a přesto udržel ČTK v černých číslech.

„Byl to dobrý ředitel a tu instituci udržel zdravou a životaschopnou. Dnes jsme projednávali zprávu o hospodaření. I přes složité období, inflaci, vyšší ceny energií, dokázalo vedení zvýšit zaměstnancům mzdy. A ještě oproti očekávání jsou přes dva miliony v zisku. Pan Dvořák utratil všechno, co měl a když už nemá mocné v zádech, tak jde a za sebou nechává instituci s prázdnou pokladnou, která potřebuje víc veřejných peněz, aby vůbec přežila. Tak sbohem,“ shrnula svůj pohled na Dvořákovo počínání Angelika Bazalová, která o post šéfeditorky Nových médií přišla v roce 2013. Na pozici šéfeditorky Nových médií působila Bazalová rok a čtvrt. Předtím pracovala jako dramaturgyně publicistického pořadu 168 hodin.

„Řekla jsem jim, že to vnímám jako pomstu,“ sdělila serveru IHNED.cz v roce 2013 odvolaná Bazalová.

Angelika Bazalová promlouvá

K volbě ředitele ČT napsal pár slov i Miroslav Kalousek. Připomněl, že se ve vedení další instituce objevil člověk z Brna. Vládu České republiky ostatně vede Brňák Petr Fiala.

„Personální úspěšnost moravské metropole je v tomto volebním období nevídaná…Milí mladí přátelé, kteří pošilháváte po kariéře, přestaňte jezdit tramvají. Jezděte šalinó!“ napsal Kalousek na twitteru.

Miroslav Kalousek promlouvá

Bývalý ředitel ČRo Vltava Petr Fischer konstatoval, že Jan Souček to s Radou ČT umí líp než Dvořák.

„Petr Dvořák neobhájil post šéfa ČT, asi to ani v této radě nešlo, Jan Souček to s ní umí lépe, tak uvidíme, jak se mu povede měnit program, změna snad užitečná,“ poznamenal Fischer.Petr Fischer promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak Dvořák měl rád hlavně ty prachy na výplatní pásce,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJurys , 08.06.2023 11:05:42
to se opouští fakt těžko.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…