„Nepodepíše, nemá čím, Pekarová mu prodala pero.“ Zábava s Pavlem nekončí

01.09.2023 12:10 | Monitoring

České sociální sítě zaplavily možné důvody prezidentova „nepodpisu“ vládní důchodové reformy. Češi svoji náklonost k humoru, nadsázce či parodii nezapřou a výjimkou není ani zmíněná situace, kdy prezident Petr Pavel odmítl důchodovou reformu podepsat, aniž by sdělil svoje důvody. Bylo za tím odcizení jeho psacího pera?

„Nepodepíše, nemá čím, Pekarová mu prodala pero.“ Zábava s Pavlem nekončí
Foto: Repro ČT
Popisek: Prezident Petr Pavel před Českým rozhlasem ve výročí invaze z roku 1968

„Z domova i ze světa. V USA zamrznul při projevu senátor a museli ho restartovat. U nás se zaseknul prezident a nepodepisuje vládní reformy,“ reagoval na sociální síti X právník Ondřej Dostál na zprávy, které informovaly jednak o zmíněném Pavlově nepodepsání důchodové reformy, ale také o situaci, která nastala, když se Mitch McConnell, jedenaosmdesátiletý lídr republikánů v americkém Senátu, při rozhovoru na půl minuty zasekl a nebyl schopen na nic a nikoho reagovat.

„Zlé jazyky tvrdí, že prý proto, že mu někdo čajznul hradní pero a prodal ho na bazaru,“ vrátil se ale Dostál k českému prezidentovi a jeho oddalování rozhodnutí, zda důchodovou reformu z dílny pětikoalice podepsat, nebo vetovat.

Vše doplnil smajlíkem a později i textem, který jeho původní sdělení aktualizoval.

„P. S.: Koukám, že přes noc se objevil i důkazní materiál,“ napsal a přiložil fotografickou koláž na jejíž jedné polovině je prezident Pavel s titulkem „Nerozumím, nad prezidentovým nepodpisem kroutí hlavou vláda i opozice“ a na druhé polovině předsedkyně Parlamentu Markéta Pekarová Adamová s Pavlovým perem v ruce a textem, že ho může získat každý.

Koláž je doplněna slovy jejího tvůrce: „Čemu nerozumíte? Vždyť prezidentovo pero na podpisy střelila Markéta!“

Na tomto základě Dostál ještě doplnil informaci, kdo je z krádeže pera podezřelý.

„Podezřelá je tmavovlasá žena středního věku, naposledy spatřena v okolí Malostranské. Poctivý nálezce pera bude odměněn pozdějším odchodem do důchodu,“ dodal ještě právník další nadsázku.

Naráží na to, že Pavlovo pero je v držení Markéty Pekarové Adamové. Držitelem se může stát každý, kdo nabídne odpovídající finanční částku.

„Pokud jedním z vašich přání je podržet si v ruce pero prezidenta Petra Pavla, pak dnes máte nemalé štěstí. Pavlovo pero totiž může být vaše, a coby bonus vám může být i to, že jej v rukou držela i předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), která se jej rozhodla prodat skrze video na svých sociálních sítích.“

Vše potvrdila i sama předsedkyně dolní komory Parlamentu ČR, která se perem pochlubila na sociálních sítích s úmyslem ho vydražit na dobročinné účely.

Dodejme, že v tuto chvíli se cena Pavlova pera ve zmíněné aukci vyšplhala podle našich informací už ke 100 tisícům korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Súdruh Pávek , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJeho Jasnost , 01.09.2023 14:08:44
už podpísal. I s výhradami. Je to dobrý súdruh. Podpíše, čo sa chce. Aj okupáciu. Proto tam je.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …