„Ohrožuje nás náboženství tvářící se jako věda," Miroslava Macka velmi znepokojuje hysterické šíření zelené propagandy

19.07.2021 21:28

Záplavy v Německu budou politicky zneužity k dalšímu hysterickému šíření zelené propagandy, během které se budou tak lehce rýžovat další peníze daňových poplatníků, obává se lékař a bývalý politik Miroslav Macek. „Věda tak dlouho bojovala proti víře, až se stala sama náboženstvím,“ dodává.

„Ohrožuje nás náboženství tvářící se jako věda," Miroslava Macka velmi znepokojuje hysterické šíření zelené propagandy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Odborníci a „odborníci“ se sice snaží dokázat, že změny klimatu jdou na vrub činnosti člověka, ale stále je to jen jedna z hypotéz a skutečně vědecký důkaz podle Macka chybí. Stačí se podívat do historie klimatických změn na Zemi jiným než krátkodobým pohledem několika generací.

„Věda tak dlouho bojovala proti víře, až se stala sama náboženstvím, a to značně nesnášenlivým, chovajícím se k nevěřícím způsobem téměř středověkým,“ zmiňuje, že filozofové, kteří by se podívali na současnou situaci jinýma než industriálně-ekonomickýma očima, bohužel nejsou k dispozici. 

Původní text ZDE.

„Proto se dále budou vyhazovat biliony a biliony na pochybné umenšení vlivu skleníkových plynů a jiného industriálního působení člověka, aniž se vážně zamyslíme, zdali nás nepohání jen nezměrná člověčí pýcha, že se nám podaří ukočírovat přírodní děje, o nichž vesměs nemáme ani ponětí, spojená se stejně nezměrnou hamižností,“ míní lékař.

Opět se nezastavíme a nezamyslíme se nad tím, co každodenně provádíme přírodě „natruc“, jak vůbec nebereme ohledy na její občasné dramatické výkyvy. „Na pokorném návratu k přírodě, pokorném přijetí jejích rozmarů a postupném pokorném přizpůsobování naší civilizace a našich životů proměnlivým přírodním jevům, se toho moc vydělat nedá,“ povzdechl si.

„Bohužel musíme počítat s tím, že mnohem větší škody, ztráty a životní tragédie nepřinese v toku času příroda, ale nové náboženství tvářící se jako věda,“ dodal znepokojeně Macek závěrem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…