„Omlouvám se. Kašlu na právníky.“ Gazdík se omluvil, pak zas otočil. Vytaženo z archivu

06.10.2021 9:46 | Ze sítí

Jedním z hlavních kritiků práce České inspekce životního prostředí v kauze otravy řeky Bečvy je místopředseda STAN Petr Gazdík. V nedávných Událostech, komentářích se na toto téma střetl s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem, který mu připomenul, že sám řekl, že podnik Deza s velkou pravděpodobností řeku neotrávil. Gazdík tvrdil, že Brabec lže. Ale ministr našel na sociálních sítích důkazy.

„Omlouvám se. Kašlu na právníky.“ Gazdík se omluvil, pak zas otočil. Vytaženo z archivu
Foto: Repro ČT24
Popisek: Ministr životního prostředí Brabec a místopředseda STANu Gazdík ve sporu o otrávení Bečvy

Anketa

Vyčítáte Babišovi kauzu ,,zámek ve Francii"?

hlasovalo: 26172 lidí

Na pozadí současné volební kampaně běží hned několik kauz, které opozice tak či onak vyčítá Andreji Babišovi. Jednak farma Čapí hnízdo a čerpání dotací, dále nově zveřejněné Pandora Papers a také kauza otrávení řeky Bečvy.

Poslední zmiňovaná kauza se pak řešila včera na plénu Poslanecké sněmovny, kde o ní řečnil ministr životního prostředí Richard Brabec. „Havárii, a to považuji za hrozně důležité, od začátku řešily desítky lidí z organizací, které jsou na sobě odborně i personálně zcela nezávislé,“ uvedl ministr s jasným záměrem vyvrátit zkazky o zločinných spolčeních šířené poslancem STAN Gazdíkem. Obvinil poslance a také Miroslava Kalouska i předsedkyni TOP 09 Markétu Adamovou Pekarovou, že havárii použili jako bič na hnutí ANO při krajských volbách.

A do místopředsedy STAN se pustil i na sociálních sítích, za jeho slova z pořadu Události, komentáře, kde si Gazdík stěžoval na práci České inspekce životního prostředí. Dokonce řekl, že by policie měla vyšetřovat, zda nedošlo ke zločinnému spolčení, aby kauza nebyla prošetřena. Ovšem Brabec připomenul, že Gazdík si na twitteru nejdříve byl jist, že viníkem je Deza, aby následně svá slova odvolal. Gazdík ho obvinil, že nemluví pravdu.

„Poslanec Gazdík opět usvědčen ze lži. V pořadu ČT Události, komentáře 20. září 2021 tvrdil, že nikoho z úniku kyanidu ani neobvinil a ani se pak neomlouval. Obvinil a omlouval. Důkazy stále existují, i když se pan poslanec snažil důkladně zahladit stopy,“ narážel ministr životního prostředí na status z 27. září 2020.

V něm Petr Gazdík říká: „Tak Deza to podle mých nových věrohodných informací s velkou pravděpodobností nebyla. Řeku Bečvu otrávila jiná firma. Ukáže se to během pár dní. OMLOUVÁM se tedy, že jsem zveřejnil něco, co se nepotvrdilo. Původní informace byly opravdu jiné. Nezlobte se.“

Když jeden z diskutérů naznačil, že Gazdík by mohl být zastrašen, dodal na vysvětlenou: „Kašlu na právníky kohokoliv. Jen jsem dostal nové informace od velmi, opakuju velmi věrohodného zdroje. Tečka.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…