„Omlouvám se paní Bobošíkové.” Volný vyrazil do voleb a všechny zaskočil

13.07.2021 11:24

Jana Bobošíková se po čase vrací do politiky. V podzimních sněmovních volbách povede pražskou kandidátku uskupení Volný blok. Při své premiéře ve Sněmovně předvedla v úterý bouřlivý a nekompromisní nástup. Vyzdvihla hlavně nutnost okamžitého vystoupení naší země z EU. Padla i věc, kterou nikdo nečekal. Poslanec Lubomír Volný se Bobošíkové omluvil. Důvod? Česká televize.

„Omlouvám se paní Bobošíkové.” Volný vyrazil do voleb a všechny zaskočil
Foto: Volný blok
Popisek: Volný blok představuje kandidátku Janu Bobošíkovou

Politické uskupení Volný blok, jehož viditelnou tváří byl dosud především poslanec Lubomír Volný, ve Sněmovně představilo lídra pražské kandidátky. Je jím Jana Bobošíková, někdejší europoslankyně a moderátorka. 

Anketa

Vadí vám, že od 1. září by si neočkovaní měli pravidelné testy na covid-19 platit sami?

54%
42%
hlasovalo: 10155 lidí

„S trochou nadsázky by se dalo říci, že matka zakladatelka se vrací na místo činu. Volný blok je strana, kterou jsem kdysi zakládala jako Suverenitu Jany Bobošíkové. V roce 2010 tato strana přes veškerou mediální blokádu získala téměř 4 procenta hlasů. Věřím tomu, že nyní tento úspěch znásobíme a na podzim zasedneme v Poslanecké sněmovně,” uvedla Bobošíková.

Proč se rozhodla vrátit na politické kolbiště? „Suverenita se v čase proměnila, stal se z ní Volný blok, který má odvážného lídra, odvážné politiky a odvážné stoupence, kteří se v dnešní době politické korektnosti nebojí nahlas říkat své názory, což je velmi vzácné. Tato strana má i odvážný program, na jehož zrodu jsem se podílela. Všechno tohle považuji za zásadní pro to, aby se lidem v naší zemi dobře žilo,” konstatovala nově představená šéfka pražské kandidátky. 

„Základní podmínkou úspěchu je czexit. Nikoli referendum o czexitu, ale jasné vystoupení z Evropské unie. Pokud bychom uspěli, okamžitě zastavíme vyplácení příspěvků do EU, okamžitě zastavíme dotace a okamžitě aktivujeme článek 50, který povede k ukončení členství České republiky v Evropské unii,” sdělila nekompromisně Jana Bobošíková.

Dalším zásadním bodem jejich programu prý bude i přijetí zákona o ochraně České republiky před skrytým zahraničním vlivem. „Zákony zde už nepíší svobodně zvolení poslanci, ale neziskovky placené kdoví odkud. Musí se vědět, kdo za těmito organizacemi stojí a čí zájmy podporují,” uvedla. 

„Ústavně vyloučíme politický islám ze vstupu do soutěže politických stran. V Evropě všude vznikají islámské strany, což nepřipustíme. Toto nesmí pronikat do naší společnosti. Zasadíme se o to, aby strana s prvky politickému islámu neměla na české politické scéně místo,” představila dále program Volného bloku.

Bobošíková dále zmínila, že se coby Volný blok zásadně postaví západnímu progresivismu jako útoku na naše hodnoty a zvyklosti. „Progresivismus je totalitní ideologie nerespektující přírodní zákony a lidskou přirozenost. Jde o ideologii vytvářející sociální konstrukce, že se jako žena mohu druhý den cítit jako muž. Odmítáme proměnu lidské osobnosti do unifikace jednoho názoru. Jasně budeme razit, že škola učí a nevychovává. Vychovává rodina. Zasadíme se o to, aby o působení neziskových organizací ve školách nerozhodovaly školy, ale zásadně rodina,” dodala Jana Bobošíková.

Podle Lubomíra Volného je po jejím představení evidentní, že jejich politické uskupení získalo silnou posilu a to jak na politické, tak mediální scéně. 

„Chci se také na tomto místě paní Bobošíkové veřejně omluvit za to, že v době spacákové krize v České televizi jsem občansky zklamal, když jsem si nedokázal zajistit dostatečný přísun informací a uvědomit si, jak zásadní hrdinskou roli tehdy sehrála. Díky za to, že přijmete mou omluvu. Ti, kteří porušovali zákon, morálku a další zásady veřejného zpravodajství, byli lidé, kteří nezákonným způsobem ukradli Českou televizi koncesionářům této země,” řekl Volný.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Tým Volného bloku je podle jeho slov plný žen hrdinek. „Máme tady paní Janu Bobošíkovou, která se postavila liberální mafii a zaplatila za to strašlivou cenu. Stala se terčem mediálních ostrakizace, pomluv a lží a upadla do nejhorší formy cenzury, cenzury tichem. Máme v našich řadách paní Janu Volfovou, která jako jediná hlasovala proti bombardování Jugoslávie a odmítala přerod ČSSD do progresivistické strany. Bylo o ní opět lháno, byla nezákonně vyšetřována a nakonec také upadla do cenzury tichem. Máme i další hrdiny boje proti totalitní společnosti. Například pan doktor Marek Obrtel, který promluvil o tom, jaký cíl mají zahraniční vojenské mise, kterých se účastnil a poté vrátil vyznamenání NATO. Součástí našeho týmu je i doktor práv Jan Rytíř, který je hrdinou boje proti nezákonnému postupu ČEZu,” konstatoval poslanec.

„Volný blok nikdy nebude stranou jediného muže nebo ženy. Zveme mezi sebe silné osobnosti, odborníky i ty, kteří zvýší šanci občanů žít ve svobodné a prosperující zemi,” dodal Lubomír Volný a vyzval novináře přítomné v Poslanecké sněmovně k položení dotazů. Ty nakonec padly dva. Jeden od reportérky České televize a druhý ze strany CNN Prima News. Ani jeden se však netýkal tématu tiskové konference a představení Jany Bobošíkové. Reportérky se ptaly na to, jak budou poslanci Volný a Bojko hlasovat o stavebním zákonu. Bobošíková závěrem dodala, že byla s žádostí o kandidaturu oslovena více politickými stranami, ale rozhodla se připojit k Volnému bloku, který jí imponuje tím, že má odvahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…