„Oni šetří, jedí konzervy. Boty, hodinky, mastný vlasy...“ padalo o chudších lidech v show TV Prima. Prasárna, hájil je moderátor a nastal řev

04.12.2018 15:43

Televize Prima nedávno uvedla pořad „Ano, šéfová“, jenž spirituálně navazuje na populární pořad Ano, šéfe, který vedl Zdeněk Pohlreich. Moderátoři Jitka a její syn Santo se podívali do restaurace Kotva, kterou vedou dva bratři, Rosťa a Standa. A jeden z bratrů, Standa, popsal drsné praktiky, které používá, aby u zákazníků oddělili „zrno od plev“. „Ty si ty lidi musíš nějakým způsobem vybírat. Možná to bude znít fakt opravdu hustě a ty si musíš vybrat lidi, který mají prachy,“ zaznělo v pořadu. Moderátor se pak rozhodl uspořádat provokaci, která v tomto sociálním dramatu vyústila ve výbuch. Na Facebooku už má pořad také odezvu.

„Oni šetří, jedí konzervy. Boty, hodinky, mastný vlasy...“ padalo o chudších lidech v show TV Prima. Prasárna, hájil je moderátor a nastal řev
Foto: Repro iPrima
Popisek: Bratři, kteří hospodu provozují, v pořadu Ano, šéfová na Primě

Už při první návštěvě si moderátorská dvojice všímala cen. 160 korun za smažený sýr bez přílohy. Hranolky za 50 korun. Dětský kuřecí řízek za 135 korun. Moderátora zaujaly láhve s nápisem RESERVE, které jsou podle něj rozmístěné na všech stolech. „Kluci, můžeme si nalít čistýho vína, můžete mi vysvětlit ten paradox s těma rezervacema, já to prostě fakt nechápu,“ zeptal se bratrů moderátor Santo. „Hele, možná to bude znít krutě, ale už se několikrát budu opakovat, že jsme v rekreační oblasti. A ty si ty lidi musíš nějakým způsobem vybírat. Možná to bude znít fakt opravdu hustě a ty si musíš vybrat lidi, který maj prachy,“ zněla odpověď. Moderátor se ptal, jestli jsou tedy rezervace nepotvrzené. Jeden z bratrů hádal, že Santa zajímají fiktivní rezervace. „Máš jedenáct stolů na terase. Z těch jedenácti stolů ti devět zasednou rodiny, který šetří. Oni přijedou na dovolenou, přivezou si 40 tisíc. A pak odjíždějí, maj ušetřených dvacet a strašně jásaj, jak je ta dovolená vyšla zadobře, a maj navařený v konzervách z domova pěkně rajský omáčky...,“ znělo vysvětlení.

„A ty si na*ranej, že těch 20 tisíc si z nich nevytáh,“ hádal důvod moderátor Santo. „Ne, všude, všichni. Já když jedu na dovolenou, tak jedu, protože si to chci užít, protože 365 dní dřu a jedu,“ oponoval mu provozovatel. „Kámo, to je prasárna, ne?“ divil se moderátor. Ale podle provozovatele to prasárna není. Prý si potenciální zákazníci myslí, že jsou hloupí. „Pán přijde se třema dětma, dětem objedná troje hranolky s kečupem a sám vypije osm piv, na to já nejsem večer zvědavej, já potřebuju vydělat prachy,“ svěřoval se dále jeden z bratrů. Moderátor se nevěřícně ptal, jak mohou takto separovat hosty. „Já neseparuju. Já je nepošlu pryč. Já je pošlu na spodní provoz. Neříkej mi, když přijdeš a máš prachy, že nechceš vidět na ten gril? Jak se to dělá.“

Moderátor se ptal, co tedy s člověkem, který ty peníze nemá, ale chce si udělat hezký zážitek. „Ne, on je má, ale nechce je pustit, protože se myslí... Všichni maj peníze. Všichni jezdí v nových kárách, všichni si jezdí támhle do Egypta, do Turecka, all inclusive za 16 tisíc, a pak přijedou na Lipno a všichni to srovnávaj se Staromákem a takovýhle,“ myslí si provozovatel a ptá se: „Jaký je rozdíl mezi Staromákem a Lipnem? Na Staromáku maj jenom orloj, kterej jim tam před několika lety postavili. My máme umělý jezero.“

Anketa

BIS varuje před nepřátelským vlivem Ruska. Obáváte se ruského vlivu v ČR?

hlasovalo: 23475 lidí

Moderátor už zřejmě akceptoval myšlenku a ptal se na praktické provedení, jak se dá rozlišit VIP zákazník od těch, kteří budou sedět u záchodů. „Hele, není to jakoby psaný pravidlo, koukneš na boty, hodinky a mastný vlasy. Tak pokud ti přijde někdo v prestižích, bez hodinek a s mastnýma vlasama, tak si myslím, že nepřišel na večeři. Přišel možná na pivo, s dětma.“ A dodal, že to, co říká, je opravdu kruté, ale má doma také dvě děti a také potřebuje jíst, také chce na dovolenou, jezdit v drahém autě a postavit si dům. „Takže návod k dobrýmu stolu je jednoduchej, vlasy, boty hodinky?“ sumarizoval moderátor. „Každej správnej číšník si toho zákazníka prostě musí přeměřit,“ odvětil mu na to provozovatel. „Ku*va, ten má prachy, ty vole, jeho seždímu. Od předkrmu až po dezert, nejdražší víno a tohle. Na tom se dělaj ty prachy,“ svěřoval svou strategii Standa.

Fotogalerie: - Křest Železné Sparty

Křest knih nakladatelství Olympia Železná Sparta a...
Jeden z autorů knihy Železná Sparta Vítězslav Houš...
Křest knih nakladatelství Olympia Železná Sparta a...
Jeden z autorů knihy Železná Sparta Zdeněk Pavlis
Křest knih nakladatelství Olympia Železná Sparta a...
Křest knih nakladatelství Olympia Železná Sparta a...

Moderátor se tedy rozhodl, že se do restaurace podívá přesně podle receptu boty, vlasy, hodinky, a začal provokovat, když si objednal jen hranolky, vodu a zmrzlinu s prskavkou. Pak chtěl zjistit, jestli jeho komedie, jak ji sám nazval, zafungovala. „Nebudu se o tom bavit tady, nebudu se o tom bavit už!“ reagoval podrážděně ten z bratrů, který ho obsluhoval. „Tady z kontextu vznikne nějaká krávovina a vy z toho chcete udělat...,“ obvinil natáčející. Při setkání personálu řekl: „Chcou show, tak ji budou mít. Budeme to brát ze srandy, teď si nás zvou na nějakej rozhovor... Když chcou mít srandu, budou mít srandu. Vememe to prostě, že když máme bejt za pitomce v tý televizi, tak budeme pořádný.“

Bratr pak moderátora obvinil ze lži a že převrací něco, čím se jenom baví, že to řekl jeden jeho kamarád, a jedná se o konstrukci. Ale jeden z kameramanů připomenul, co řekl Standa na terase. Pak běžel jen záznam emotivního výbuchu, ve kterém zazněla slova o tom, že bratři prošli kšeftem, který ostatní nezažili, jak byli v blátě a na kolenou, a také se propíralo rodinné zázemí. „Já jsem se bála, že se tam poperete, co se tam dělo,“ ptala se pak druhá moderátorka. „To byl řev, já jsem se úplně rozklepala,“ dodala ještě. Nakonec se věc vyřešila tak, že se z tématu stalo tabu a moderátoři i provozovatelé obrátili list. Od pořadu prý bratři čekali reklamu.

Na Facebooku Ano, šéfe už se vyjadřovali potenciální zákazníci. „Byli jsme v téhle restauraci letos na podzim po doporučení od místních. Se vším jsme byli poměrně spokojeni a příště bychom se vrátili. Teď ale víme, co to tam vede za špínu, tak své peníze necháme raději jinde... Holt dobrá reklama,“ říká Honza Fuxa.

„Reklamu si hoši udělali, už vím, kam nechodit, a doporučím to i mým známým,“ doplňuje Jarmila Kastner.

„Prosím vás, dělají to tak všechny ‚lepší‘ restaurace, jen oni to řekli na kameru, nevím, co na tom všichni máte... Ano, v televizi vypadali oba jak namyšlení idioti, ale asi proto, že si to televize umí pěkně nastříhat,“ bagatelizovala aféru Veronika Mácová. „Jenže oni nejsou žádná ‚lepší‘ restaurace, do které tě pustí jen ve společenském oblečení... Oni jsou úplně normální hospoda,“ oponoval Petr Jurik.

Celý pořad ZDE:

Jste politik? Zveřejněte bez redakčních úprav vše, co chcete. Zaregistrujte se ZDE.
Jste čtenář a chcete komunikovat se svými zastupiteli? Zaregistrujte se ZDE.

autor: kas

Bety.cz - magazín nejen pro mámy - horoskopy, recepty, diskuse, soutěže

Bety.cz TESTOVÁNÍ - Testujte s námi nové produkty či služby a o své názory a doporučení se podělte s ostatními čtenářkami Bety.cz.

Prostřeno.cz - recepty on-line - vaření, recepty, gastronomie

reklama
Tento článek je již staršího data a diskuse k němu byla uzavřena. Děkujeme za pochopení.

Další články z rubriky

Ropa, islám, USA. Martin Koller shrnuje vše, co potřebujete vědět o Íránu, který dnes řeší celý svět

20:26 Ropa, islám, USA. Martin Koller shrnuje vše, co potřebujete vědět o Íránu, který dnes řeší celý svět

ROZBOUŘENÝ SVĚT MARTINA KOLLERA K otázce, zda je Írán nebezpečný, je nutné přistupovat z více pohled…