„Opilé na pouťovém vozíku, odmítaly odejít.“ Napadené Ukrajinky. Nová verze

26.08.2023 10:26 | Monitoring

Kolotočář Zdeněk H. z Prahy, jenž zbil v Plasích v den pouti dvě Ukrajinky, a kterého poslal soud v pátek do vazby, popsal pro iDnes.cz, že se incident odehrál jinak. On i jeho rodina tvrdí, že konflikt vyvolaly alkoholem posilněné Ukrajinky. Ony uvedly, že je surově zbil jen pro jejich národnost.

„Opilé na pouťovém vozíku, odmítaly odejít.“ Napadené Ukrajinky. Nová verze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

Kriminalisté Zdeňka H. za napadení dvou Ukrajinek obvinili z ublížení na zdraví a výtržnictví. Hrozí mu až pět let.

„Zdeněk balil dětský vláček, který se složí a pak se nakládá na vozík. Vzal auto a jel pro něj. Na vozíku ale seděly Ukrajinky, byly opilé a odmítaly vstát a odejít. Měly víc konfliktů na pouti, ani na ostatní atrakce je už nikdo z kolegů nechtěl pouštět. Místo aby vstaly a on mohl vlek zapřáhnout, tak začaly nadávat. Jak to dopadlo, nechápeme, Zdeněk nikdy nebyl nějaký násilník či útočník, vždycky věci naopak uklidňoval,“ líčí pro iDnes.cz příbuzný Václav B., majitel lunaparku Eden, který měl také na pouti v Plasích atrakce.

Anketa

Souhlasíte s ministrem Rakušanem, že spáchá-li zločin stát (má na mysli Rusko), musíme trestat i jeho občany?

3%
97%
hlasovalo: 23347 lidí
S pouťovými atrakcemi jezdí Zdeněk H. už dvacet let například do Bochova na Karlovarsku, kde s ním smlouvu o pronájmu pozemků pro atrakce vždy podepisoval zdejší starosta Miroslav Egert. „Vždycky to bylo naprosto bez problémů, nikdy na mě nepůsobil jako nějaký násilník. Provozování atrakcí je pro ně rodinná tradice, firmu zdědil před třemi čtyřmi lety po otci a začal vystupovat sám za sebe. Já o něm nemohu říct nic špatného,“ uvedl starosta.

Ani na pouti v Litohlavech, kterou provozují zdejší sportovci na svém hřišti a okolních pozemcích a rodina H. sem jezdí desítky let, nebyl nikdy žádný problém. „Zdeněk sem jezdí roky, je mi jasné, že mezi lidmi je vůči Ukrajincům nevraživost, protože na ně často ukazují jako na ty, kdo dostávají od státu dávky, ale na Zdeňka nemůžu říct křivé slovo. Prostě nemůžu. A nikdy tu nebyl žádný konflikt,“ popisuje předseda TJ Litohlavy Karel Nekut. „Byli tu i letos. Nikdy jsme s nimi žádné problémy neměli,“ doplňuje místní starosta Milan Preťo.

Podle informací MF DNES se obviněný před soudkyní omlouval, že nepočítal s tím, že by jeho jednání mohlo mít až takové důsledky.

K incidentu došlo v neděli 13. srpna, když v Plasích končila tradiční dvoudenní Pouť na královnu, policii Ukrajinky volaly po dvacáté hodině. Zdeněk H. nemusí být v případu jediným obviněným. Policie zjišťuje, kdo byli dva muži, kteří se podle Ukrajinek k napadení přidali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dělal jsem s Ukrajinci,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseD , 26.08.2023 12:01:00
až a pár výjimek, nedodržují vůbec čas a termín, chodí zásadně pozdě, jsou drzí a ve volnu většinou chlastají. Teď, když jsou zde protěžovaní a jsou si toho vědomi, je to s nimi ještě horší. Vědí, že jsou prakticky nedotknutelní, dokonce víc než cikáni.

|  19 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …