„PRO, Trikolora, Svobodní. Likvidace!“ Petr Žantovský varuje. Co se chystá?

05.08.2023 9:06 | Komentář

TÝDEN V MÉDIÍCH O zázračném triku, díky němuž se podařilo vsugerovat velké části národa, že podpis obranné smlouvy DCA je naší hlavní obranou proti nebezpečí, které jde z Ruska, bude řeč v aktuálním přehledu mediálních zajímavostí. Souběžně s ním je mezi třemi ústavními soudci jmenován Robert Fremr, který měl prsty v estébáckých procesech. „Pan generál nám v kampani tvrdil, že chce být prezidentem všech a všechny spojovat. A najednou plivl do tváře všem obětem komunistického režimu, kteří byli souzeni nebo kriminalizováni lidmi, jako byl pan Fremr,“ říká pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

„PRO, Trikolora, Svobodní. Likvidace!“ Petr Žantovský varuje. Co se chystá?
Foto: Hans Štembera
Popisek: doc. Mgr. Petr Žantovský, Ph.D., mediální analytik

Přehled mediálních zajímavostí začne tím, co zcela podle očekávání prosvištělo Senátem. „To je ten zesílený zákon lex Babiš, čili zákon o omezení vlastnictví médií v rukou politiků. Samozřejmě že je to zákon naprosto absurdní, protože je účelový. Když to vezmu do důsledku, tak kterýkoli starosta, který na menší obci vydává nějaký obecní časopis a má v tom svůj majetek, že vlastní tiskárnu, takové případy jsou, tiskne to tam, má v tom tedy nějaký majetkový podíl, se v tuto chvíli stává člověkem, který přestupuje tento zákon. A začíná to těmi starosty. Přitom všichni vidí jenom toho Babiše, případně nějaké jiné exponenty. Ale je to zase jenom lex Babiš 2,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

A v kritice toho, co naši zákonodárci sesmolili a schválili, pokračuje. „Je to naprosto perfidní – jak říká padouch Horác Badman na adresu arizonské pěnice Tornádo Lou ‚perfidní rachomejtle‘ – zákon, naprosto účelový, který nikam nevede. Jenom si na něm Piráti brousí ostruhy a dělají ramena, jak jsou výborní a jak plní svůj volební program. Ale pro občany to nemá smysl vůbec žádný, protože si jakýkoli občan počínaje – co já vím – Markem Španělem přes Křetínského až po Bakalu či kohokoli jiného může koupit jakékoli množství médií bez sebemenšího omezení. A jenom proto, že třeba má rád tu či onu stranu, jí bude nadržovat. A který zákon bude tohle ošetřovat? No, žádný. Proto je to celé naprostý nesmysl a je vidět, že naše vládnoucí klany nemají vůbec žádný právní základ a žádné právní vědomí,“ míní mediální analytik.

Stávající garnitura se hodlá na dlouho zabetonovat u moci

Anketa

Má ruská pěvkyně Anna Netrebko vystoupit v Obecním domě v Praze?

95%
3%
hlasovalo: 19426 lidí
Přitom kdyby si to uvědomily, tak se takhle strašně nezesměšňují. „Máme tu na stole další díl zmetka, který ale pan generál nepochybně podepíše ve velmi brzké době. A budeme tak mít další zákon, co bude na příští vládě, aby ho laskavě zrušila, pokud se nebude chtít sama zesměšňovat kontinuitou s tím, co se děje dnes. I když na druhou stranu, kdo ví, jaká bude příští vláda, že ano. Zdá se, že tím, jak se chýlíme k tomu korespondenčnímu hlasování a volení a různým podobným vynálezům, tak se to jeví, že se stávající garnitura hodlá u moci zabetonovat na hodně dlouho. A konec konců také uvidíme, co se bude dít v zemích kolem nás a ve světě v čele s Amerikou. Těžko předvídat, ale každopádně je tento zákon adeptem na legislativní chybu letošního roku. Ničemu nepomůže, rozhodně ne svobodě slova,“ zdůrazňuje Petr Žantovský.

Se svobodou slova souvisí také druhá dnešní poznámka. „Mě fascinoval pan ministr Rakušan tím, jak začal rozdělovat nepřátele naší slavné liberální demokracie na tradiční dezinformátory, dezoláty, na ty, co už známe a máme je zmapované, a na ty antisystémové síly, které ani sám není dost dobře schopen vydefinovat. Jenom mu jeho nějací poradci nebo nějací fámulusové na ministerstvu řeknou, že to je móda, která přichází ze Spojených států a že se rozbíhá i u nás, a že prostě ti lidé nechtějí spolupracovat se státem. Místo toho, aby se ministr vnitra zabýval tím, proč ti lidé nechtějí se státem spolupracovat a jestli náhodou stát na tom nemá nějaký podíl, tak to rovnou hodí do pytle s názvem antisystémové síly a označí to za větší nebezpečí pro naší liberální demokracii než to nebezpečí dosavadní,“ podotýká mediální odborník.

Strany se označí za antisystémové a bude na ně paragraf

Považuje to jen za další a další floskule, kterými tato vláda pouze maskuje, že nic neumí. „A že nic nedělá a že je tam jenom od toho, aby plnila příkazy odjinud a absolutně nemá sebemenší vlastní názor na nic. Mně to připomíná komunismus, když se hledali ti vnitřní nepřátelé a na nich se ukazovalo, jak je ten socialismus velice stabilní a důležitý a jak ho všichni milují. Tak teď už chybí jenom nějaká podpisová akce typu Anticharty, že by třeba soudruh Rakušan zorganizoval nějakou akci, kdy by ti umělci, co vždy vlezou do těch správných útrob, třeba Daniel Hůlka nebo kdokoli další, který bere jednou metál od toho a pak mu ho vrací, v tom tady máme takovou pěknou tradici, sepsali, že chtějí klid na práci a odmítají zrádné činy těch dezolátů a antisystémových stran. Myslím si, že prakticky to má znamenat jediné. Staví se konstrukce na to, aby se našla právní opora pro likvidaci neparlamentních stran,“ říká pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Anketa

Je Česko světová špička v dopravě a obraně, jak tvrdí premiér Fiala?

2%
98%
hlasovalo: 24676 lidí
Má tím na mysli strany jako Trikolora, PRO či Svobodní. „Ty se označí za antisystémové a bude na ně konečně paragraf. Dosud se hledal těžko, protože většina z nich nešla vysloveně proti systému demokratického uspořádání země. Všechny chtěly jen trošku jiné parametry volební demokracie, ale nevím o tom, že by někdo z nich říkal, že je to špatně, zastavme ten anarchismus a udělejme něco jiného. Podle mě je to jenom alibi pro tenhle chystaný krok. A ještě jedna právní poznámka k tomu Rakušanovi. Tu a tam se o tom píše i v tom materiálu, že naši takzvaní antisystémovci argumentují tím, že Československo bylo rozbito protiprávně a že se tedy cítí býti občany Československé federativní republiky. No, myslím si, že ministr by měl mít takové právníky, kteří by mu vysvětlili, že Československo nezaniklo rozbitím, ale zaniklo systémem ‚stop. zavíráme dveře, začínáme‘, což naše Ústava umožňovala,“ upozorňuje mediální analytik.

Taková neznalost udivuje i u této silně nekompetentní vlády

Československo prostě zaniklo bez následnického státu a vznikly dva nové: Česká republika a Slovenská republika. „To bylo zcela v duchu Ústavy. Neříkám, jestli to tehdy mnoha lidem vonělo, či nevonělo, mnoho lidí mělo spoustu sentimentu s česko-slovenským soužitím, ale dnes se většina z nich i na té slovenské straně shoduje, že to pro oba národy bylo docela důležité z hlediska psychického, ekonomického a konec konců i bezpečnostního. Takže ten krok byl správně. Ale tohle nechci rozebírat. Mě udivuje, že ministr vnitra nemá právníka, který by mu takto banální věc, jakou je rozpad federace, vysvětlil právním a ústavním způsobem. To mě tedy opravdu udivuje i u této silně nekompetentní vlády,“ přiznává Petr Žantovský.

Poslední téma se týká skutečnosti, že prezident Petr Pavel podepsal česko-americkou dohodu o obranné spolupráci (DCA). „To se samozřejmě dalo čekat, naopak předpokládat se nedala žádná kontrapozice nebo něco takového, poněvadž pan generál je proškolen správným způsobem. Ví, co má dělat, co je správně, takového si ho zvolili ti, co ho volili. Toto všechno museli vědět, pokud to nevěděli, jsou hloupí a je to jejich chyba. Ale ani o tom nechci mluvit. Chci mluvit o tom, že mě udivilo, jak strašně málo se v našich médiích, včetně těch mainstreamových, tématu obranné smlouvy DCA věnovala pozornost a proč se o ní tak strašně málo mluvilo,“ vysvětluje mediální odborník, co ho vedlo k následujícímu zamyšlení.

Trikem se podařilo národu vsugerovat, že DCA je hlavní obrana

Vzpomíná, že vždy v minulosti, ať už před rokem 1989 nebo po něm, když chtěla příslušná vrchnost prosadit nějakou záležitost, tak ji prosazovala kobercovým náletem mainstreamových médií a vysvětlovala to každému úplně do posledního písmene. „Nyní to proběhlo skoro až v klidu, jako by to nikoho nezajímalo. A souběžně s tím se povedl zázračný trik. Nevím, kým modelovaný a marketovaný, ale opravdu povedený, že se 55 let po invazi v srpnu 1968 a po třiceti letech vcelku klidného soužití Ruska se zbytkem světa a Česka s Ruskem, které bylo dáno mimochodem smlouvou mezi Havlem a Jelcinem o přátelství a spolupráci ze začátku 90. let, podařilo vsugerovat velké části národa, že to, že podepisujeme smlouvu DCA, je naše hlavní obrana proti nebezpečí, které táhne z Ruska,“ žasne Petr Žantovský.

arm. gen. v.v. Ing. Petr Pavel, M.A.

  • BPP
  • Profil není převzatý, články vkládá redakce.
  • prezident České republiky

Neví, kde to nebezpečí táhne, sám ho ještě neviděl. „Možná se špatně dívám, ale spíš mě na tom zajímá obrovská síla toho souručenství vzdělávacího systému médií a celkové společenské atmosféry, že se nám tu tohle vytvořilo. A souběžně s tím generál jmenuje ústavní soudce a mimo jiné pana Fremra, který, jak víme, má prsty v estébáckých procesech a je to postava přinejmenším velice sporná. Přitom tentýž pan generál nám tvrdil ve své kampani, že chce být prezidentem všech a všechny spojovat. A najednou plivl do tváře všem obětem komunistického režimu, kteří byli souzeni nebo kriminalizováni lidmi, jako byl pan Fremr, pan Stříž a podobně,“ nechápe mediální analytik kroky hlavy státu.

Generál by si měl všimnout, že je tu ještě spousta lidí s pamětí

Vždyť tihle lidé, co patřili ve svých funkcích k pilířům minulého režimu, obsazují podstatná místa v naší nynější společenské soustavě. „A dosazuje je tam mimo jiné pan generál z Hradu. Nevím, jestli si takhle představuje, že spojuje národ. Já myslím, že ho rozděluje a že se přitom dotýká citů a oprávněných obav těch lidí, kteří opravdu za toho minulého režimu trpěli. On netrpěl, on studoval na rozvědčíka a byl oporou tehdejšího režimu. Chápu, že jemu samotnému to žádný vnitřní problém nedělá. Ale měl by si všimnout, že v téhle zemi je ještě spousta lidí s pamětí. A neměl by na ně kašlat,“ dodává pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

V současné době dochází v Kyjevě k demolici památníku, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLadislaw , 05.08.2023 11:26:23
Nikolaje Vatutina armádního generála Rudé armády, který se svým 1. ukrajinským frontem osvobodil Kyjev od německých nacistů a jejich banderovských spojenců. Za necelý rok poté byl Banderovci na něj spáchán atentát, kterému podlehl. Velké memento probuzeného fašismu funkcionářů města Kyjev v současnosti. Velebí Banderovce a odstraňují památku na gen. Vatutina, vítěze nad ¨německými fašisty a jejich pomahači Banderovci v roce 1943.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…