„Padne i Oděsa.“ Kam až Rusové postoupí? Elon Musk dal odpověď

31.03.2024 6:50 | Monitoring

Miliardář Elon Musk se opakovaně opřel do Ukrajiny kvůli její loňské neúspěšné protiofenzivě. Označil za nerozumné bojovat proti větší ruské armádě a dát tak všanc spoustu životů. Řekl, že každý hlupák mohl předvídat, jak to celé skončí. Musk dlouhodobě tvrdí, že Ukrajina nemůže válku vyhrát, a lobbuje proti další finanční pomoci. I nyní vyzývá k dojednání mírové dohody.

„Padne i Oděsa.“ Kam až Rusové postoupí? Elon Musk dal odpověď
Foto: Repro Youtube
Popisek: Miliardář a zakladatel společnosti Tesla Elon Musk

Elon Musk na sociální síti X reagoval na vyjádření mezinárodně uznávaného odborníka a poradce v oblasti městských válek a dalších vojenských záležitostí Johna Spencera, který ohledně rusko-ukrajinského konfliktu hovořil o ruské slabosti, nadhodnocoval šance Ukrajiny a také byl podporovatelem neúspěšné ukrajinské letní protiofenzívy.

Vizionář Musk na to v diskusi reagoval slovy, že každý hlupák musel tušit, jak katastrofálně ukrajinská protiofenziva dopadne. „Pro Ukrajinu to bylo tragické plýtvání životy, když zaútočila na větší armádu,“ zmínil, a že Rusové měli silnější obranu a silnější dělostřelectvo, zatímco Ukrajina postrádala obrněné jednotky a neměla vzdušnou převahu. „To mohl předvídat každý hlupák,“ pravil Musk.

Připomněl, že již před rokem jeho doporučení ukrajinské straně bylo, aby dala všechny zdroje na obranu. Protože udržet území bez silných přírodních bariér je složité. Ačkoliv podle Muska šance, že by Rusko obsadilo celou Ukrajinu není zjevná, Rusko určitě získá více území, než má dnes.

„Čím déle bude válka trvat, tím více území Rusko získá, dokud nenarazí na Dněpr, který je těžké překonat. Pokud však bude válka trvat dostatečně dlouho, padne i Oděsa. Skutečnou otázkou podle mého názoru zůstává, zda Ukrajina ztratí veškerý přístup k Černému moři, nebo ne. Než k tomu dojde, doporučuji vyjednat dohodu,“ uzavřel majitel společnosti Tesla Elon Musk.

V minulých dnech Musk na platformě X napsal, že Ukrajina nemůže válku s Ruskem vyhrát, a vystoupil proti návrhu zákona o zamýšlené podpoře Ukrajině. Musk rovněž vyzval ve svém příspěvku Američany, aby se ohledně návrhu zákona o Ukrajině obrátili na svoje volené zástupce. „Naše výdaje Ukrajině nepomáhají. Prodlužování války Ukrajině nepomáhá,“ dodal Musk.

Dříve se Elon Musk také veřejně vysmíval žádostem ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o finanční pomoc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Musk ač bohatý, tak neinformoaný!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJája Koon , 31.03.2024 11:01:24
Musk ač bohatý, tak neinformovaný! Asi neví, že Fiala a Zelenský už mají plán na obnovení Ukrajiny na Urale a pořádání oslav v Moskvě. Jenom je potřeba někde vyžebrat ještě trošku kapitálku ...

|  18 |  0

Další články z rubriky

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

14:40 Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně při…