Policie vyšetřuje šílené video: Odstranit Okamuru. Do akce, nože, a bodat. A všichni Romové volit Piráty

04.09.2021 15:11 | Kauza

Nože, a bodat Okamuru, nabádá do kamery romský předák z Libereckého kraje. A pro ilustraci předvádí, jak má takové bodání vypadat. Video s výzvou k fyzickému útoku na místopředsedu Poslanecké sněmovny a předsedu SPD řeší policie, která informovala Okamuru jako poškozeného. Politik, který je uprostřed předvolební kampaně, je šokován.

 Policie vyšetřuje šílené video: Odstranit Okamuru. Do akce, nože, a bodat. A všichni Romové volit Piráty
Foto: Screen Facebook
Popisek: Z videa, kolujícího internetem. Proti Okamurovi, do akce, bodat

Anketa

Co si myslíte o slovním útoku Andreje Babiše mladšího?

hlasovalo: 18222 lidí

Video ukazuje v jakési restauraci zasedání skupiny, která se sama prezentuje jako jakýsi romský výbor. Podle vlastních slov mají účastníci jednání pocházet z Libereckého kraje. Jeden z nich je natáčí na telefon a živě vysílá.

Předák skupiny, oslovovaný Láďa, na nahrávce hovoří o tom, že Okamura chce Romům sebrat sociální dávky. Ale všiml si, že se proti němu ve Sněmovně postavili Piráti.

„Takže budeme bojovat proti Okamurovi,“ pronesl, načež se kolem stolu začaly ozývat výkřiky „do boje“. A předsedající pokračuje: „Akce, do boje, nože, a budeme ho bodat.“ Vzal si nůž od příboru a za potlesku ostatních výmluvně předvedl, jak má takové bodání vypadat.

„Všichni Romáci by měli jít do boje s tím, že by toho Okamuru měli odstranit. Je to rasista, dobře to víme, a nechceme, aby dál pokračoval ve vládě nebo ve Sněmovně,“ uzavřel.

Pak hovořil o tom, že i ostatní strany jsou rasistické a mají k Romům připomínky. „Jedna strana je k nám nakloněná, a to jsou Piráti,“ oznámil dále. Protože díky Pirátům se pozastavilo projednávání návrhu SPD na změny v dávkách hmotné nouze a příspěvcích na bydlení.

Jedná se s největší pravděpodobností o návrh projednávaný na srpnové schůzi Sněmovny, proti kterému Piráti a Starostové bouřili hodně dopředu.

Bod se projednával v pátek po 13. hodině a tento den úderem 14. hodiny se měl začít projednávat jiný bod. Projednávání začalo tak, že poslanec Ondřej Profant rozvláčně vyprávěl příběhy dvou penzistů, pana Bronislava a paní Edity, až jej Jaroslav Foldyna obvinil, že schválně protahuje jednání. Sérií dalších faktických poznámek pirátských poslanců nakonec bod nebyl projednán, čímž přijetí návrhu bylo odsunuto. Do voleb se ho nejspíš už projednat nepodaří, a tím spadne pod stůl.

 PŘEPIS JEDNÁNÍ ZDE

Průběh jednání romský předák na nahrávce shrnul lapidárně: „A můžeme děkovat komu? Jedině Pirátům. Takže všichni budete volit jedině Piráty,“ přikázal. „Všichni Romové by měli jít k volbám a dát tam lístek Piráti,“ upřesnil příkaz.

Nesmí se dopustit, aby nějaký Rom hlasoval pro Okamuru. „Nesmíme dopustit, aby nám tady vládnul takový člověk, který je rasista a nemá tady co pohledávat,“ rozčiloval se dále a zopakoval, že Romům naklonění jsou Piráti.

Schůze pokračovala sestavením týmu, který bude bojovat proti Okamurovi. Po výzvách, že by měl jít „skládat rejži“, protože nepatří do České republiky (dokonce zaznělo, že snad ani nemá české občanství).

„Libereckej kraj potřebuje nastolit klid a pořádek a být proti Okamurovi. A bylo by taky zapotřebí založit krizový výbor na ochranu a bezpečnost Romů. Krizový výbor Libereckého kraje,“ plánuje předsedající, představený jako Láďa.

Video je možné vidět na facebooku Tomia Okamury, který vysvětlil, že jej na něj upozornila policie, která jej v pátek oficiálně informovala, že věc vyšetřuje. Sám o videu do té doby nevěděl. Není zřejmé, jakým způsobem se nahrávka dostala na veřejnost. Podstatné ovšem je, že se jí zabývá policie jako důkazem případného trestného činu.

„Jsem tím šokován. Tady se vyzývá k mému pobodání jen proto, že chci bránit slušné občany,“ nechápe předseda SPD. V politice už prý zažil ledacos, ale toto je přes čáru. Přesto ujišťuje, že „SPD nepoklekne“.

„Prosím všechny občany, pojďme k volbám a postavme se tomu, co se tu začíná odehrávat,“ dodal Tomio Okamura pro ParlamentníListy.cz. Je podle něho třeba, aby občané ukázali, že tyto praktiky odmítají.

Okamura rovněž vyzval občany, aby volili tak, aby se hlasy slušných lidí netříštily, protože na druhé straně zjevně probíhá vysávání mandátů jednou stranou prostřednictvím síly, jak je z nahrávky patrné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…