Poslanci by dnes měli jednat o DPH a dálničních známkách pro R6

12.02.2013 6:02

Poslanci by se dnes měli zabývat především návrhy zákonů, které jim předložil Senát. Je mezi nimi například návrh, který má snížit sazby daně z přidané hodnoty na deset a 17,5 procenta. Dalším návrhem senátorů je změna zákoníku práce, která má umožnit opakované uzavírání pracovního poměru na dobu určitou.

 Poslanci by dnes měli jednat o DPH a dálničních známkách pro R6
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rčením pátek je malá sobota se řídí zřejmě i poslanci. Konec zasedání sněmovny je před druhou hodinou odpolední

Senátoři svůj návrh na snížení sazeb daně předložili již loni, kdy chtěli sazby vrátit na úroveň platnou do konce roku 2011. Do nižší sazby daně navrhovali zařadit hlavně zboží pro nevidomé občany a služby pro zdravotně postižené. Sněmovna přitom koncem roku schválila daňový balíček, který obě sazby zvýšil o jeden bod na 15 a 21 procent.

Podle senátní novely zákoníku práce by opět mělo být možné uzavírat opakovaně bez časových omezení pracovní smlouvy na dobru určitou. Platit to má ale jen pro určitý okruh pracovníků a podmínkou má být také dohoda zaměstnavatele s odborovou organizací na tomto typu zaměstnávání.

Poslanci by měli projednat také návrh na zavedení zvláštních dálničních známek pro rychlostní komunikaci R6 v Karlovarském kraji. Vláda s tímto návrhem nesouhlasí a považuje ho za nepromyšlený.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…