„Povinnost vakcíny? Takže já nehraju.“ Zpěvák Eric Clapton: Diskriminace. Mně bylo po očkování zle

22.07.2021 9:00

V září se očekává, že počet případů covid pozitivních opět vzroste. A britský premiér Boris Johnson proti tomu chce bojovat tak, že do klubů budou od konce září moct jen očkovaní. Což se nelíbí jednak provozovatelům, ale také některým umělcům. Světoznámý zpěvák a kytarista Eric Clapton dokonce prohlásil, že tam, kde je diskriminované obecenstvo, prostě hrát nebude a koncert klidně zruší. Měl totiž velice špatnou zkušenost s očkováním.

„Povinnost vakcíny? Takže já nehraju.“ Zpěvák Eric Clapton: Diskriminace. Mně bylo po očkování zle
Foto: Repro Youtube
Popisek: Britský zpěvák a kytarista Eric Clapton

Anketa

Vnímáte sudetské Němce jako své krajany?

3%
96%
hlasovalo: 19686 lidí
Devatenáctého července došlo ve Velké Británii k masivnímu uvolnění všech proticovidových opatření. Ovšem radost některým záhy zhořkla. Britský premiér Boris Johnson oznámil, že se obává dalšího šíření covidu, a tak chce podmínit vstup do klubů a na další místa, kde se shromažďuje velké množství lidí, potvrzením o očkování, tzv. covid pasem. Nehodlá toto pravidlo zavést hned, ale až na konci září, kdy prý už každý bude mít možnost být očkovaný.

Světoznámý anglický zpěvák a kytarista Eric Clapton však něco takového odmítá. Na sociální síti Telegram říká: „Po prohlášení premiéra v pondělí 19. července 2021 cítím povinnost vyjádřit se také: Chci říct, že nebudu účinkovat nikde, kde bylo obecenstvo diskriminováno. Pokud nebude umožněno zúčastnit se všem, vyhrazuji si právo koncert zrušit.“ Toto prohlášení se objevilo u dalšího odpůrce očkování, italského architekta žijícího v Londýně Robina Monotti Graziadeie, informoval kulturní server Variety.

Claptonovo oznámení není zas takovým překvapením. Jak píše magazín Rolling Stone, Clapton proti vakcinaci brojí už delší dobu a s vakcínou od firmy AstraZeneca měl velmi špatnou zkušenost. „Nechal jsem si píchnout první dávku AstryZenecy a hned jsem měl vážné potíže, které trvaly deset dní. Nakonec jsem se vzpamatoval a řekli mi, že druhou mi dají až za dvanáct týdnů,“ popsal umělec.

„Asi šest týdnů nato mi nabídli a já jsem šel na druhou dávku AstryZenecy, ale o nebezpečí jsem věděl málo. Nemusím ani říkat, že následky byly hrozné, měl jsem nohy a ruce buď zdřevěnělé, otupělé nebo v jednom ohni a byl jsem v podstatě nepoužitelný po dobu dvou týdnů. Bál jsem se, že už nikdy nebudu hrát. (Trpím nervovým poškozením a neměl jsem očkování lézt ani nadohled). Ale propaganda tvrdí, že vakcíny jsou bezpečné pro všechny,“ doplnil svou zkušenost.

„Stále praktikuji pasivní odpor a snažím se pravidla dodržovat, abych se mohl dále aktivně setkávat se svou rodinou (možná reference k fanouškům), ale je těžké držet jazyk za zuby s tím, co vím,“ řekl ještě. Následně se ale spojil s dalším zpěvákem a skladatelem, Vanem Morrisonem, se kterým natočil píseň Stand and Deliver, které se od kritiků dostalo urážek a zostuzení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…