„Sirotčí“ Šojdrová se obula do Ivana Davida. Když neví, má prý mlčet

05.10.2022 21:14 | Ze sítí

Europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL) se na svém twitterovém profilu vymezila proti ruské dezinformační kampani. Ta je podle ní nedílnou součástí ruské agrese. Ve svém projevu na půdě europarlamentu věnovala svá slova také kolegovi Ivanu Davidovi (SPD).

„Sirotčí“ Šojdrová se obula do Ivana Davida. Když neví, má prý mlčet
Foto: Screen ČT24
Popisek: Michaaela Šojdrová v ČT

„Ruská dezinformační kampaň je nedílnou součástí ruské agrese a její velkou zbraní. Šiřitelé dezinformací využívají strachu z rostoucích cen energií a inflace a provokují k nenávisti mezi lidmi. Vyzvala jsem proto europoslance Ivana Davida, aby tyto dezinformace sám nešířil,“ napsala na svém twitterovém profilu Šojdrová a sdílela video z europarlamentu.

„Vážený pane ministře, kolegyně a kolegové. Dnes a denně cítíme, jak silnou zbraní je ruská dezinformační kampaň. Šiřitelé dezinformací využívají také strachu ze zvyšování cen energií a provokují nenávist mezi lidmi. Proto jsou tak velmi důležitá opatření proti zdražování na evropské i národní úrovni. Proti dezinformační válce musíme bojovat vyvracením lží a polopravd. A protože dnes při této debatě nemáme možnost položit modrou kartu, chci požádat pana kolegu Davida, aby mi písemně odpověděl, kdo tedy financuje zablokované dezinformační weby, když tvrdí, že to není Rusko a jeho spojenci,“ zmínila Šojdrová.

„Pokud nezná skutečného investora, pak ať nešíří tyto dezinformace. Komisi a českému předsednictví děkuji za jeho úsilí a vyzývám k ještě větší finanční podpoře účinných nástrojů, jako jsou Stratcom a evropská digitální observatoř. Dámy a pánové, naší největší zbraní je přesvědčení, že pravda je na naší straně,“ dodala Šojdrová.

Lidovecká europoslankyně před třemi lety opakovaně vyzývala českou vládu, aby pomohla dětským uprchlíkům, kteří žili v táborech v Řecku. O pomoc tehdy žádala český kabinet řecká vláda. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) dal však tehdy najevo, že na žádost nehodlá reagovat. Šojdrová tehdy Hamáčkovi vyčetla, že se chová nelidsky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…