„Síťování“ politických neziskovek. Do úřadů, podniků, soudů, na novináře... Právník odkryl mnoho

15.12.2023 22:10 | Monitoring

Právník Robert Kotzian přirovnal v rozhovoru s RadioUniversum.cz politické neziskovky k hydře. „Politické neziskovky tomu ve svém žargonu říkají ,síťování´, protože spolu spolupracují, jsou různě propojeny nejen mezi sebou, ale i na představitele na různých úřadech, ve veřejné sféře, i v soudnictví a v podnikatelském sektoru, v akademické sféře, jsou to jednotlivci v médiích, celá prapodivná síť, která se dokáže napřít k útoku jedním směrem a například zcela paralyzovat Frontex, tedy instituci, která má na starosti ochranu hranic Evropské unie,“ zmínil.

„Síťování“ politických neziskovek. Do úřadů, podniků, soudů, na novináře... Právník odkryl mnoho
Foto: Archiv RK
Popisek: Mgr. Ing. Robert Kotzian, Ph.D., politik a právník

Kotzian ve své knize také hovoří o tom, že politické neziskovky usilují o revoluční změny v západních společnostech. „Jejich cílem je destrukce našeho způsobu života, na jejichž troskách chtějí vybudovat krásný nový svět. Byla by to však neomarxistická totalita, která je stejně jako klasický marxismus čirým zlem, je to marxistický boj s kapitalismem, jen převlečený do moderního a líbivého hávu zachraňování planety,“ píše ve své knize Politické neziskovky a jejich boj proti západní civilizaci Robert Kotzian. 

„Když se bavíme o politických neziskovkách a o jejich stoupencích, zaměstnancích, spolupracovnících, sympatizantech, tak vy jste tady před malou chvílí zmínil, že mnozí si myslí, že marxismus, komunismus, socialismus, zmizel s rokem 89, a že základní myšlenky levice jsou mrtvé, že znárodňování, státní vlastnictví, vyvlastňování jsou jakési vzpomínky, rezidua, která vyvanula spolu s rozpadem Sovětského svazu. Ovšem, když slyšíme některé výroky, třeba Pirátů, stran soukromého vlastnictví, tak víme, že některé jsou stále živé. Myslíte, že toto, co se děje, toto, o čem se bavíme, je jakási další nová vlna levicového extrémismu?" zeptala se Kotziana moderátorka.

Anketa

Považujete Tomáše Halíka za morální autoritu?

hlasovalo: 39940 lidí
„Je to vlna, kdy tyto myšlenky znovu začínají být atraktivní: Místo znárodnění říkáme demokratizace vlastnictví a podobně, dáváme jim nové názvy, dává se jim na veřejnosti kladné znaménko, říkáme tomu klimatická spravedlnost, sociální spravedlnost, bojujeme proti diskriminaci – ale v zásadě je to pořád totéž vnímání světa, pořád totéž vnímání reality jako permanentního, všudypřítomného mocenského souboje. Je to podle nich tak, že muž má nad ženou moc, působí na ni mocensky, uplatňuje na ni nějakou dominanci, proto je potřeba do toho vztahu, mezi ně, vstupovat politicky, tento vztah dekonstruovat, a jaksi bojovat za rovnost v tomto vztahu. A vidíme – a všichni si umíme přečíst Istanbulskou úmluvu – jak by si to asi představovali. Zcela pomíjí to, že mezi lidmi může být celá řada jiných vztahů než jenom vztahy mocenské, kdy jeden ovládá a utlačuje druhého, který je utlačován, a prožívá tedy – jak oni dnes říkají – opresi. Ale existuje spousta jiných vztahů – smlouva, láska, charita – to přece jsou normální vztahy mezi lidmi, a nemají nic společného s nějakým mocenským ovládáním jednoho druhým," popsal Kotzian. 

Podle něj je například potíž to, že se příliš nedá zjistit skutečnost, z čeho politické neziskovky žijí, jaké jsou všechny zdroje jejich příjmů. „Informací skutečně mnoho není, a ony dobře vědí, proč si detaily nechávají pro sebe," uvedl.

„Kdybych měl hovořit o působení neziskovek skutečně jako o organizaci, čili nikoli o jednotlivcích, kteří jsou třeba členem, ale zaměstnáni jsou, dejme tomu, v médiích, tak bych jmenoval jednu z jejich metod práce, a to podstatnou, a už jsme to tady nakousli: Strategická litigace, to znamená jakési systematické napadání, a vyvolávání soudních sporů, s cílem způsobit – oni tomu říkají ‚systémová změna’, – to znamená něco, nějaké obecné pravidlo, které už potom následně bude fungovat vždycky tak. Je to třeba ten soud, spor Itálie versus – nevím, kolik tam bylo těch migrantů – který potom v roce 2012 skončil u Evropského soudu pro lidská práva," řekl Kotzian.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vážená redakce , myslím ,že už s tou korektností přeháníte až do extrémů., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMiloš Černík 1 , 16.12.2023 1:32:24
Co je nekorektního na slovech: oportunistický šejdíř, Grázlové a pod. Sprostý ani žalovatelný výraz to není jak mně ujistil právník, kterého zde často publikujete.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…