„Skvělý nápad!“ jásá Ovčáček. Podívejte se, nad čím

21.05.2017 10:51

V Brně v Joštově ulici je vystaven růžový tank umělce Davida Černého, některé kolemjdoucí však toto umělecké dílo pobuřuje. Pobuřuje je dokonce natolik, že se rozhodli tank přemalovat. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček nad tím zajásal.

„Skvělý nápad!“ jásá Ovčáček. Podívejte se, nad čím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Tank číslo 23 byl v roce 1945 na jednom z pražských náměstí umístěn jako památka na osvobození Prahy Rudou armádou od nacistů. V padesátých letech byl tento tank vyhlášen národní kulturní památkou. Jenže po listopadu 1989 umělec David Černý přemaloval tank na růžovo. Od té doby je znám také jako růžový tank. Momentálně je vystaven v Joštově ulici v Brně a členové brněnského vojenského klubu si řekli, že tanku vrátí zelenou barvu.

Podle informací serveru Deník.cz ho začali přemalovávat a když to viděli lidé procházející kolem, občas se ke členům klubu přidali. „Tank má být zelený, ne růžový,“ prohlásil jeden z malujících kolemjdoucích Martin Svoboda.

Celou zprávu naleznete zde

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček nad počínáním členů brněnského vojenského klubu zajásal. „Skvělý nápad! A věřím, že v roce 2018 obyvatelé moravské metropole vyženou z vedení radnice partu Žít Brno a její neziskový byznys,“ napsal na sociální síti Facebook.

Policie však Ovčáčkovo nadšení nesdílela a proti členům vojenského klubu zakročila. V tuto chvíli se tank honosí jak růžovou, tak zelenou barvou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…