„Snad by neměl člověk, který kandiduje na prezidenta, považovat své občany za nesvéprávné,“ vzkazuje Zeman Drahošovi

01.12.2017 16:42

V Boskovicích ukončil prezident Miloš Zeman svou poslední krajskou návštěvu, a to Jihomoravského kraje. „Budu se těšit, že se s panem prezidentem potkám na nějaké další prezidentské návštěvě,“ řekl mimo jiné hejtman kraje Bohumil Šimek (ANO) ve svém úvodním slovu. Odmítl také již dále diskutovat o financích, které byly na návštěvu hlavy státu vynaloženy. Prezidentskému páru prý bylo uhrazeno vše.

„Snad by neměl člověk, který kandiduje na prezidenta, považovat své občany za nesvéprávné,“ vzkazuje Zeman Drahošovi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman ve Strážnici

„Vrátil jsem se nedávno v plném zdraví z návštěvy Ruské federace. Teď jsem v plném zdraví absolvoval třídenní návštěvu Jihomoravského kraje. Děkuji všem novinářům, kteří se až dojemně zajímají o můj zdravotní stav a třebaže nejsou vybaveni medicínskými schopnostmi, tak vysílají kvalifikované úsudky o mém zdravotním stavu,“ sdělil Zeman úvodem. Rýpl si také do Pražského deníku, jehož zpravodajové se mají podle jeho informací zaměřit na jeho pravou nohu, zda tam nemá protézu. Dovolil dokonce novinářům, aby si případně při odchodu na jeho nohu sáhli. 

Následně se Zeman zmínil o díle Slovanská epopej Alfonse Muchy. „Maloval ji na hradě Zbiroh za finanční pomoci Charlese Craina. Prostřednictvím jeho vnuka jsem mu dal in memoriam 28. října státní vyznamenání. V Praze je Slovanská epopej shrnutá do rolí a nikdo se na ni nedívá, na zámku v Moravském Krumlově by měla své důstojné místo,“ řekl jasně Zeman. 

Poté se rozhovořil i o kanálu Dunaj–Odra–Labe, jejž dlouhodobě podporuje. „Je to projekt, který podporoval Karel IV., František Josef I., podnikatel Baťa a já. Jsem ve výborné společnosti,“ poznamenal Zeman se slovy, že má být příští rok hotová studie proveditelnosti.  

„Dovolte mi, abych s rizikem, že Česká televize to opět neodvysílá a ostatní noviny vystřihnou, připomněl historku z Františkových Lázní, kde se léčila neplodnost. Město bylo posádkovým městem. Františkovy Lázně měly mimořádný úspěch v léčení neplodnosti až do doby, kdy byla posádka stažena. Odbornost tamních lékařů pak zřejmě poklesla a léčba neplodnosti nezaznamenávala už ten výsledek jako v minulosti,“ řekl v souvislosti se svojí návštěvou Boskovic, které rovněž na jižní Moravě navštívil. Zde je podle něj posádka součástí města. 

Závěrem úvodního slova pak Zeman podotkl úspěchy, jichž docílil při návštěvě Ruské federace. Dnes totiž mimo jiné navštívil podnik Zetor, přičenž v Rusku byl podepsán kontrakt na šest tisíc traktorů.

První novinářský dotaz směřoval k obavám prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše z ovlivňování prezidentských voleb zahraničními zpravodajskými službami. „Považuji za urážku českých občanů, pokud jsou obviňováni z toho, že ať už v případě parlamentních voleb, či blížících se voleb prezidentských, mohou být ovlivněni imaginárními zpravodajskými službami. To by znamenalo, že jsou čeští občané nesvéprávní. A snad by neměl člověk, který kandiduje na prezidenta, považovat své občany za nesvéprávné. Naše kontrarozvědka toto prohlášení pana Drahoše shodila. Pokud pan Drahoš nedisponuje vlastní zpravodajskou službou, tak je to pouze zoufalý pokus upozornit na sebe konspirativní teorií. Chová se jako Hillary Clintonová v americké prezidentské volbě,“ řekl Zeman.

Ministerské adepty do menšinové vlády Andreje Babiše (ANO) bude Zeman podle svých slov přijímat v příštím týdnu na zámku v Lánech. „Přečtu si životopisy těchto lidí, osobně se s nimi setkám. Nejsem všeználek, ale za 25 let v politice o jednotlivých resortech něco vím. Laika, který se vydává za odborníka, poznám,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…