„Spojujeme vlastenecké a konzervativní síly.“ SPD a Trikolora půjdou do příštích voleb společně

14.06.2023 16:50 | Ze sítí

MONITORING SÍTÍ Hnutí SPD a Trikolora uzavřely dohodu o spolupráci ve volbách v roce 2024. V tom roce se budou konat volby do Evropského parlamentu, třetiny Senátu a krajských zastupitelstev. „Spojujeme vlastenecké a konzervativní síly. Před chvílí jsem podepsal memorandum o spolupráci mezi SPD a Trikolorou,“ uvedl předseda SPD Okamura na Facebooku.

„Spojujeme vlastenecké a konzervativní síly.“ SPD a Trikolora půjdou do příštích voleb společně
Foto: Repro Youtube
Popisek: Po tiskové konferenc SPD a Trikolory

Memorandum na tiskové konferenci podepsal předseda hnutí SPD Tomio Okamura a předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová. Spojení těchto dvou subjektů má podle předsedy SPD zabránit propadávání hlasů a má jít jen o začátek procesu, který má spojit síly dalších stran a osobností vlasteneckých sil.  
 
 
„Memorandum podepisujeme za situace, kdy vláda Petra Fialy slouží daleko více cizím zájmům než vlastní zemi a vlastním občanům. Deklarujeme naši odhodlanost sjednocovat vlastenecké a národní síly a jsme si vědomi skutečnosti, že v důsledku roztříštěnosti opoziční scény propadlo ve sněmovních volbách v roce 2021 více než jeden milion hlasů, a proto chceme tímto naším spojováním dát možnost občanům volit konzervativní a politickou silnou sílu,“ uvedl na tiskové konferenci Tomio Okamura s tím, že jsou otevřeni k spolupráci s dalšími výraznými osobnostmi a silami vlastenecké scény.
 
K tomuto kroku oba subjekty došly po vyhodnocení pozitivních výsledků vzájemné spolupráce v komunálních, senátních a prezidentských volbách.
 
Podle Zuzany Majerové byla spolupráce v roce 2022 více než pozitivní. „Budeme spolu kandidovat i přesto, že nás k tomu lidé opakovaně vyzývají,“ uvedla Majerová.
 
„Když vidíme, co dělá současná vládní pětikoalice, je opravdu nezbytně nutné, aby ten synergický efekt vlasteneckých a konzervativních stran se spojoval na místo tříštění. Jedině tak můžeme něco dokázat pro lidi naší země a jedině tak můžeme ty následující volby vyhrát,“ zmínila Majerová. 
 
Nejzásadnější výzva dnešní doby podle ní zní, že už nesmíme nechat propadnout přes milion hlasů. 
 
Tiskové konference se kromě Tomia Okamury a Zuzany Majerové zúčastnil za Trikoloru Petr Štěpánek a za SPD Radim Fiala.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…