„Strašně zlý. To musí být fake!“ FOTO, které vystavila ODS na sociální síti, pobouřila veřejnost

30.10.2020 21:35

ODS se v tomto týdnu finálně dohodla na spojení s KDU-ČSL a TOP 09 do příštích parlamentních voleb. Po úterním podpisu memoranda o spolupráci lídři trojice stran vystoupili pod sochou Tomáše G. Masaryka na Hradčanském náměstí a občanští demokraté nyní zveřejnili snímek z akce. Byť dosti netradiční. „Společně odrazíme síly zla,“ zní na Facebooku ODS pod fotografií, která vybočuje svou bizarností. Všichni tři představitelé jsou totiž pod Masarykem vyobrazeni jakožto komiksoví hrdinové. „Ale mému synovi je 13, nevím, jestli půjde k volbám,“ schytává strana od svých příznivců.

„Strašně zlý. To musí být fake!“ FOTO, které vystavila ODS na sociální síti, pobouřila veřejnost
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předsedové tří koaličních stran po podepsání memoranda

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí
„Společně odrazíme síly zla a zajistíme spravedlivou a rozumnou vládu!“ objevilo se v pátek na facebookovém profilu ODS u dosti netradiční fotografie, na níž jsou oděni předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, šéf ODS Petr Fiala a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka jako komiksoví hrdinové.

Montáž, kterou tým ODS vytvořil na základě snímků z úterního představení koalice, vyobrazuje kupříkladu Jurečku jakožto komiksovou postavu Iron Mana. Na trojici šéfů opozičních stran v netradičních kostýmech pak shlíží Tomáš Garrigue Masaryk. 

Fotografii, která spíše připomíná upoutávku na film cílící na mladistvé diváky, příznivci ODS příliš neoceňují.

„Prosím pořiďte si profesionály na komunikaci. Ještě je čas. Rád dám doporučení,“ poradil po zhlédnutí nejnovějšího „překvapení“ od týmu ODS jeden z uživatelů.

„Borci!? Vaše PR parta začala brát Prchalovu medikaci? Tohle je strašný...,“ dostalo se straně následně s doporučením: „Už si tam všichni vytáhněte hlavu, netuším odkud, a vraťte se na zem... nadsázka a vtip vypadají jinak, tohle je spíš smutný.“

Hodně lidí nevěřilo svým očím a tázalo se, zdali se neobjevili na stránce věnované dětským divákům. „Na koho přesně cílíte, děti nemají volební právo a pasovat se do ligy spravedlivých je na úrovni voličů ANO. Takže za mne rozhodně NE,“ rozhořčil se další uživatel.

Nebyl sám. „Ale mému synovi je 13, nevím, jestli půjde k volbám, měli jste si vybrat nějaké drama, to by na vás sedlo lépe,“ padlo dále.

Někteří raději v komentářích rezignovali na popis mediálního výstupu strany. „To je tak strašně zlý, že se na to ani nedá nic napsat,“ píše se v dalším z komentářů.

A nechyběl dotaz, zdali se opravdu jedná o oficiální účet občanských demokratů. „Prosím, jsem tady na pravém, nebo na fejkovém profilu?“ zaznělo.

Fiala v úterý spojení tří dosti odlišně laděných stran hodnotil jakožto „důležitý krok“. „Chceme dát lidem naději, že v této zemi nebude vládnout populismus, nebudou vládnout prázdné fráze a lži. Jsme připraveni dělat rozumnou politiku. Máme odvahu přijímat správná řešení a odvaha přijímat správná řešení je to, co naše země v tuto chvíli potřebuje,“ řekl.

Podle předsedy lidovců Mariana Jurečky jde o historickou událost. „V celé historii 102 let Československa a České republiky nedošlo k situaci, aby se tři politické strany s takovou silou, kterou za sebou mají, dokázaly dohodnout na společném postupu pro volby do Poslanecké sněmovny,“ pronesl.

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová poté zmínila, že koalice přinese konec „amatérismu, papalášství a malé úctě k budoucnosti této země a jejích občanů“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …