„Stydím se za Janu Černochovou.“ V ODS to veřejně bouchlo. A takto to začalo

05.12.2023 16:58 | Komentář

Pondělní rozhovor člena ODS a publicisty Ondřeje Šimíčka pro ParlamentníListy.cz, v němž mimo jiné volal po „silném západu, který by se s Ruskem nemazal“, nadzvedl dlouholetého spolustraníka Jiřího Minčiče. Podle něho vojenský konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou vedl k tomu, že ČR začala v zastoupení Fialovy vlády podporovat kyjevský režim, „který tenduje k ideologii německého nacismu“. Dodávkami zbraní podle něho česká vláda dokazuje, že jí nezáleží na lidských životech. Minčič pak také vyjádřil stud nad výroky ministryně obrany Jany Černochové.

„Stydím se za Janu Černochovou.“ V ODS to veřejně bouchlo. A takto to začalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

Jiří Minčič je dlouholetý člen ODS v Liberci, který se nehodlá smířit s působením Fialova vedení. V loňském roce předsedu strany vyzval k rezignaci, mimo jiné proto, že „pracuje pro zájmy jiných mocností a páchá vlastizradu“.

„Nevím, co všechno jste musel Vy a členové vlády udělat, slíbit a možná i podepsat, aby se Vám splnil Váš sen. Nechci to vědět. Ale protože jsem přesvědčen, že nejste schopen racionálně rozhodovat, rozhodovat především ve prospěch občanů České republiky, a ne skupin současných nebo budoucích zločinců, vyzývám Vás, podejte demisi,“ psal již v dubnu 2022.

Minčič, člen ODS od roku 1993, kritizoval už předvolební spojení s lidovci a TOP 09.

V srpnu pak doručil Fialovi dopis s výzvou k odstoupení přímo na Úřad vlády se zdůvodněním, že kabinet porušuje zákony a Ústavu.

Nyní považuje za potřebné reagovat na hlas reprezentující současnou „novou“ ODS. Jde o pondělní rozhovor pana Ondřeje Šimíčka pro ParlamentníListy.cz.

Ten se mimo jiné podivil, jak můžou důchodci volit Andreje Babiše, když za Fialovy vlády jsou jediní, komu je poctivě přidáváno. „Posledních 8 let vytvořily vlády socialistů a prodavačů závisti z holdingu Agrofert z části občanů, ale i firem feťáky veřejných peněz. Samozřejmě že se to netýká všech, ale části jistě ano. Propadá se životní úroveň úplně všech vyjma důchodců, kteří se mají nejlépe v historii. Oni přitom volí člověka, který jim zdražuje jídlo a nadávají na vládu, která jim dává nejvíc peněz v historii,“ sdělil v rozhovoru.

Andrej Babiš podle Šimíčka zdevastoval veřejné rozpočty, společně s „tou jeho nekompetentní tetou z Malhostovic“. A pak došlo k cenovému skoku, který ale musel přijít, protože došlo k „změně paradigmat energetické bezpečnosti“, se kterou by se musela vypořádat každá vláda.

Zamyslel se při té příležitosti také nad zahraniční politikou Fialovy vlády a její bezvýhradnou podporou Ukrajiny. „Kdo stojí na straně zla, je zločinec a nemá morální právo užívat bohatství a relativního bezpečí západu. Ať táhne na Sibiř, ať táhne do pouště. Nebude škoda ani jednoho. Silný západ by se s Ruskem nemazal a donutil by tuhle Potěmkinovu vesnici s atomovkama stáhnout se za své hranice a sto let nevytahovat nos. Chci silný západ. Pořád to jde. Jen musíme mít odvážnou politickou reprezentaci. Upatlaná remíza bude především vzkazem nejsilnější a nejvyspělejší civilizace směrem k barbarům – jsme slabí. Kdo to podporuje, je deviant a zločinec,“ uvedl Ondřej Šimíček.

Minčič to vidí zcela jinak, podle něj vojenský konflikt Ruska s Ukrajinou v Česku „otevřel brány dodnes trvajícímu proudu lží, manipulací a výhrůžkám (i státních zástupců). Především jsme ale začali otevřeně podporovat kyjevský režim, který tenduje k ideologii německého nacismu“.

Ve svém komentáři pro ParlamentníListy.cz dále uvedl: „Dodávkami zbraní do místa konfliktu současná vláda ČR potvrdila své pohrdání lidskými životy jako takovými. A to bez rozlišení válčících stran.“ A vyjadřuje stud za svou stranickou kolegyni Janu Černochovou, zejména za její výstupy na sociálních sítích ve večerních hodinách, které považuje za ostudné a trapné.

A zcela jinak než Ondřej Šimáček se dívá i na hospodářskou politiku vlády, zejména v energetice. „Pokračování v ekonomickém obřím sjezdu, tentokrát na domácí půdě, vláda zajistila především naprosto nesmyslným řešením energetické bilance státu. Ono se vlastně ani nedá o řešení mluvit.

Spíše se jedná o zajištění patřičných zisků především akcionářům ČEZu,“ dodává. Uznává však, že toto není až tolik dílo ODS, spíše koaličního partnera pana Síkely.

Vrcholem však podle něj byla důchodová novela. „´Mladá garda´ vyslala signál o tom, co si myslí o svých zaměstnavatelích, kterými občané ČR ve skutečnosti jsou,“ obává se. Blábolení ministra Jurečky o důchodové reformě podle něj má zhruba hodnotu vládních přepisovaných programových prohlášení.

„Říká se, že kdo lže, tak i krade. Toto přísloví by si měl opakovat pan Fiala, zatím ve funkci předsedy vlády. A vlastně všichni členové vlády tohoto především Německem sdíleného státu. Četné prostředky získané nejen výše zmíněnými „metodami“ s velkou pravděpodobností konči většinou na Ukrajině. Nejen v dodávkách či platbě za zbraně, ale i v půjčkách ve prospěch Ukrajiny, nebo platbě úroků za půjčky, které si vzala samotná Ukrajina. O astronomických platbách za USA nebo Německem dezinfikovaném ruském plynu nemluvě. Bylo by toho ještě mnoho zásadního, co má schopnost zničit a vlastně již ničí tento dnes již nesvéprávný stát,“ shrnuje smutně Jiří Minčič.

Strašné podle něj je, že právě na tom participuje ODS. „Vypadá to, že tito Šimíčkové, Novotní, ale i Vondrové, Vystrčilové, Skopečkové, Černochové, Zajíčkové mají sílu zbavit současnou ODS zbytků jakéhokoliv potenciálu. Včetně toho volebního,“ varuje spolustraníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

No teda,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseOldwin , 05.12.2023 19:05:56
Šimíček je prolhanec prolhanej a silně uvědomělý propagandista, který kdyby se narodil na začátku minulého století, jméno Goebels bychom neznali. A pan Minčič asi v ODS dlouho nebude, neboť má naprostou pravdu.

|  27 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…