„TOPka dopadla katastrofálně. Zdechlina naposledy zařehtala.“ Máme nové informace o dění Pospíšilovy partaje v Praze

12.11.2018 11:01

V minulosti upozornily ParlamentníListy.cz na několik faktů, které se týkaly Prahy 10. A že měly tyto informace dopad, to ukázal e-mail, který v předešlých dnech obdržela řada zastupitelů téměř legendární městské části.

„TOPka dopadla katastrofálně. Zdechlina naposledy zařehtala.“ Máme nové informace o dění Pospíšilovy partaje v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil, lídr Spojených sil pro Prahu (TOP 09 + STAN)

„Prosíme všechny zastupitele, aby přeposlali tento e-mail a další postřehy i na členskou základnu TOPky na Praze 10. TOPáčtí zastupitelé určitě o svých průserech a podrazech zarytě mlčí,“ konstatuje v mailu skupina, která si říká SINPD. Jde podle všeho o zkratku Sdružení investigativních novinářů Prahy 10. Konkrétní identita osob, které se za sdružením skrývají, není známa. Ale evidentně jde také o čtenáře ParlamentníchListů.cz, jelikož ve svém elektronickém dopise odkazují hned na dva materiály naší redakce.

První se týká netypické charakteristiky politiků Prahy 10, druhý pak popsal tajnou schůzku v centru Prahy. Jak jsme tehdy uvedli: „Prvním z účastníků byl Vladimír Novák (ČSSD). Jeho partajním kolegou na místě pak Lukáš Rázl (ČSSD). Za TOP 09 se večerního setkání účastnil Ondřej Počarovský. K této straně má blízko i další muž. Tím je někdejší náměstek primátora Prahy Jiří Vávra. A v pořadí pátým nebyl nikdo jiný než podnikatel Tomáš Hrdlička. U posledních dvou zmíněných je zajímavé, že se do politiky už příliš aktivně nezapojují. Podle našich zjištění byl Vávra na místě kvůli pozici TOPky, se kterou má podle našich informací takzvaně hýbat. Totéž i Hrdlička. Ten se v minulosti nechal opakovaně mezi blízkými slyšet, že „Novák nedodržel dohody a nezáleží mu na něm“. Na Praze 10 mu ale zřejmě záleží. Jednání mělo ucelený charakter a jasný cíl: přimět starostu Nováka, aby sám rezignoval. Partě kolem podnikatele Hrdličky totiž bylo jasné, že nemají potřebné hlasy ani z ANO, ani z VLASTY. Tyto dva subjekty jsou pro změny skutečně podstatné.

Anketa

Dostane se při příštích sněmovních volbách ČSSD do Poslanecké sněmovny?

12%
88%
hlasovalo: 5956 lidí
I na tento velmi pracný materiál naší redakce výše uvedené sdružení upozorňuje. A co dalšího našli ve svých poštovních schránkách konkrétní politici Prahy 10? Například Bohumil Zoufalík, Hana Nováková, Lukáš Rázl, Jan Šnajdr, Radmila Kleslová, Renata Chmelová či Tomáš Pek?

„Dovolte nám, abychom opět v krátkosti zhodnotili výsledky komunálních voleb na Praze 10. Jednou větou se dá říct – zdechlý kůň naposledy zařehtal. Tím je samozřejmě myšlena TOPka a hlavně její šéfové. Ondřej Počarovský alias ‚sladký Ondřej‘ a nyní již jen ‚odkecaný Ondřej‘, ‚hradní pán‘ a král dotací a razítek radnice Tomáš Pek, jinými slovy památkářský vyděrač a ultra lenoch, a ‚Kalouskova podržtaška‘ Radek Lojda.“

Pisatelé rovněž upozorňují lokální garnituru, že „TOPka konečně pochopila, že Parlamentní listy jsou seriózní médium a cenný zdroj informací“.

A jaký je pravý cíl rozeslaného dopisu? To sdělil muž, který nám e-mail přeposlal. „TOPka se tvářila, že je nejčistší, přičemž vždy jim šlo hlavně o zákulisní dohody. Hodně se v tomto skloňovalo i jméno jakéhosi advokáta Zusky, ale to mělo jít o pana Pospíšila,“ uzavřel náš radniční zdroj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…