„Tohle je za hranou!“ Peksa zveřejnil. A hned smazal. Jenže ho chytili

09.05.2023 16:40 | Ze sítí

Europoslanec Mikuláš Peksa (Piráti) na twitteru přirovnal evropské konzervativce k nacistům. Příspěvek později smazal, ale podle europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) by se měl veřejně omluvit. „Tohle už je za hranou!!! Veřejně se omluv!“ vzkázal Peksovi.

„Tohle je za hranou!“ Peksa zveřejnil. A hned smazal. Jenže ho chytili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Mikuláš Peksa

Poslanci Evropského parlamentu v pondělí ve Štrasburku hlasovali o občanské iniciativě na zákaz obchodování se žraločími ploutvemi. Podle pravidelného monitoringu iniciativy europarlamentu přehledně pro usnesení z českých europoslanců hlasovali jen zástupci Pirátů. Někteří návrh zamítli, velká většina ostatních českých europoslanců se ale schůze vůbec nezúčastnila včetně všech pěti zástupců ODS a dalších.

 

 

Tento fakt na twitteru okomentoval Mikuláš Peksa. „Přijíždění v pondělí do Štrasburku je disciplína, ve které konzervativní strany pravidelně prohrávají, a kvůli tomu pravidelně prohrávají hlasování o pořadu zasedání. Netýká se to jen českých konzervativců, ačkoliv mezi českými MEPy je jich většina, takže je to víc vidět,“ uvedl Peksa.

 

 

Načež se Štěpán Ryšavý z iniciativy Programy do voleb zeptal přímo europoslance Jana Zahradila, proč se hlasování neúčastnil. „Proč jste nebyl v práci?“ zeptal se Ryšavý.

„Protože jsem byl v autě,“ odpověděl stručně Zahradil, který v jiném příspěvku uvedl, že by jinak hlasoval PRO.

 

 

Peksa se poté znovu vložil do věci, když chtěl Zahradilovu odpověď možná ironicky shodit jako výmluvu. „To je takový tradiční problém mnoha evropských konzervativců s mosty přes Rýn, nikdy se neví, v jakém stavu budou, že jo…“ reagoval Peksa a přidal obrázek nacistického důstojníka a vybuchujícího mostu.

Srovnáním konzervatistů s nacisty ale podle četných reakcí Peksa výrazně přestřelil a příspěvek následně smazal. Jeho kopie ale už mezitím putovala po sociálních sítích. „Peksa už to hrdinně smazal, ale o takové pěkné náhlednutí do hlavy extrémní levice bychom neměli přijít,“ uvádí jeden z příspěvků.

 

 

Peksova výroku si všimla i europoslankyně Veronika Vrecionová (ODS). „Kolega z Pirátské strany přirovnává konzervativce k nacistickým důstojníkům. Prosím vás, už dost!“ apeluje na Peksu.

 

 

Podle europoslance Tomáše Zdechovského, který se hlasování taktéž neúčastnil, jsou Peksova slova hodně za hranou. „Tak tohle je už za hranou! Veřejně se omluv! Můj děda byl konzervativec a byl v koncentráku a Ty jsi mu právě plivnul do obličeje! Že Tě hanba nefackuje,“ vzkázal Peksovi.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pokud je možné někoho označit za fašistu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka 59 , 09.05.2023 16:55:56
Tak je to právě ekoneoliberál Peksa a jeho soukmenovci.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…