„Tříleté děti si rozhodnou o pohlaví. Respektujte to.“ Pokyn učitelům v USA

02.08.2022 13:02

Velký rozruch budí ve Spojených státech rozhodnutí pensylvánského ministerstva školství doporučovat tamním učitelům ve školách, aby začali studenty oslovovat genderově neutrálně, přičemž sdílelo také článek, podle něhož by si měly vybrat již tříleté děti, zdali jsou transgender. A i ostatní děti ve třídě by prý američtí pedagogové měli alespoň na den v roce nechat, ať si vyzkouší být „genderově neutrální“. Představa, že existují jen dvě pohlaví, je prý chybná.

„Tříleté děti si rozhodnou o pohlaví. Respektujte to.“ Pokyn učitelům v USA
Foto: Daniela Černá
Popisek: Děti se věnují kreslení. Ilustrační foto

Anketa

Bojíte se, že kvůli globálnímu oteplení masivně vyhoří naše lesy?

4%
94%
hlasovalo: 3869 lidí
Televize Fox sdílela, že novou příručku pro učitele pensylvánské ministerstvo školství na svých webových stránkách sdílí v rámci snahy o „vytváření genderově inkluzivních škol a tříd“.

Ministerstvo pedagogy poučuje, jak se správně orientovat v termínech jakožto „cigender“, „genderqueer“ či jak hovořit o transgender lidech. Ti se tak dočtou například to, že by měli o trans lidech mluvit v přítomném čase a říkat tak například: „Můj bratr Sam je transgender. Jeho rodné jméno bylo Samantha.“

Mnozí žáci prý při výuce mohou preferovat oslovování, které nebude ve znamení zažitých zájmen. Obraty jako on/jeho, ona/její či oni by nově měly znít „ne, ve, ze/zie a xe“. Tato „neutrální zájmena“ prý mohou mnozí žáci preferovat.

Pohlaví studentů podle příručky učitelé podle vzhledu nemůžou znát a musí se každého zeptat, jak chce být oslovován. Hrozí prý jinak, že budou „činit nesprávné závěry o něčí genderové identitě“.

Pokud si některý z pedagogů myslí, že existují jen dvojice pohlaví – žena a muž – je dle tamního ministerstva školství zcela na omylu. „Že existují pouze dvě pohlaví je chybná představa,“ upozorňuje web pedagogy.

Ministerstvo navíc odkazuje na další web, na němž na vyučující čeká článek, který tvrdí, že se děti mohou identifikovat jako transgenderové již ve 3 letech.

Podle článku totiž „některé děti vědí, že jejich pohlavní identita a rodné pohlaví se neshodují téměř hned, jakmile začnou mluvit“ a děti se tak mohou „identifikovat jako genderově fluidní“ již ve věku tří let.

Učitelé by měli podle webových stránek žáky vést k tomu, aby pro ně bylo konformní přihlásit se ke své transgenderové či genderově fluidní identitě a pokud si přesto budou některé děti myslet, že jsou mužského či ženského pohlaví, mají je učitelé podle příručky vést k tomu, aby odmítaly „genderové stereotypy“.

Alespoň na jeden den v roce tak mají žáci uspořádat „genderově neutrální den“ a vybrat si dva až tři způsoby, prostřednictvím nichž budou v tento den „genderové stereotypy“ odmítat. Příkladem je jmenován třeba zásah pedagoga do dění v hodině tělesné výchovy, pokud by se dělo, že by chlapci hráli jiné sporty nežli děvčata.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…