„Vítejte, pane prezidente!“ Zelenskyj v Praze. Vládní politici nadšeně bombardují sítě

06.07.2023 21:03

MONITORING SÍTÍ Prezident Petr Pavel přivítal na Pražském hradě u Brány gigantů ukrajinskou hlavu státu Volodymyra Zelenského. Jednat budou mimo jiné o summitu NATO. Reakce na twitteru na sebe nenechaly dlouho čekat.

„Vítejte, pane prezidente!“ Zelenskyj v Praze. Vládní politici nadšeně bombardují sítě
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

„Volodymyr Zelenskyj přiletěl na návštěvu spojenců. Vítejte, pane prezidente. Jsem rád, že v zahraničně-politických otázkách ČR nelavíruje, je spolehlivým partnerem a v rámci EU patří k nejaktivnějším podporovatelům napadené Ukrajiny. Pomoc Ukrajincům je ve strategickém zájmu ČR. Volodymyr Zelenskyj přiletěl jen pár hodin poté, co Rusové bombardovali Lviv, jen 70 km od hranic EU. Pro útok na civilisty neexistuje omluva, stejně jako pro celou ruskou agresi. Kdo tvrdí, že válka na Ukrajině se nás netýká, vědomě před takovými událostmi zavírá oči. Nebo mysl,“ poznamenal k návštěvě ukrajinského prezidenta v Česku ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

„Vítejte, pane prezidente! Sláva Ukrajině!“ sdílel následně fotografii z letiště ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti).

S prezidentem Volodymyrem Zelenským se zítra setká předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). „Těším se na setkání, pane prezidente. Vaše návštěva Prahy potvrzuje silné spojenectví mezi Českem a Ukrajinou,“ napsala na twitter.

Vřelého přivítání se pak Volodymyr Zelenskyj dočkal na svém oficiálním profilu, kde informoval o své návštěvě Česka. Jsou tam k vidění slova vděčnosti za jeho cestu do Čech, vlajky Česka i Ukrajiny či srdíčka.

Slavnostní přivítání ukrajinského prezidenta na Pražském hradě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Měli by mu ukázat korunovační klenoty , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseWakizasi , 07.07.2023 9:33:57
A mohl by si vyzkoušet královskou korunu

|  5 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …