"Vstaňte a sundejte si to. Vypadáte jako terorista!" VIDEO s policistou a muslimkou v burkinách letí internetem

30.08.2016 17:25

Skupina vtipálků s názvem Trollstation nahrála na YouTube video sociálního experimentu z Velké Británie. Na něm jeden z nich, převlečený za policistu, začne vysvětlovat na pláži ležící figurantce, že nesmí nosit burkiny. A reakce okolí na sebe nenechaly dlouho čekat.

"Vstaňte a sundejte si to. Vypadáte jako terorista!" VIDEO s policistou a muslimkou v burkinách letí internetem
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Nikáb je závoj, který zakrývá celý obličej kromě očí

Evropou a jejími představami o svobodě otřásá spor o plavky. Je, anebo není morální a přijatelné, aby nosily muslimky jiné plavky než ostatní ženy? Je zákaz nošení burkin v souladu s evropskou křesťanskou sekulární tradicí? Takové otázky si pokládá celá Francie.

Ač podobná diskuse v Británii ještě naplno nezačala, rozhodla se skupina Trollstation zinscenovat situaci, kdy policista nutí ženu v burkinách, aby se na pláži svlékla.

Na pláži ve městě Essex herec známý jako Light – v převleku policisty – konfrontuje muslimskou ženu. Muslimku hraje samozřejmě také herečka, Amina Maz, která sedí sama na ručníku na pláži a na sobě má burkiny.

„Vstaňte prosím. Můžete si to sundat, prosím? Na této pláži není dovoleno nosit burkiny. Vypadáte jako terorista,“ začal policista na ženu zahalenou do plavek. „Nebudu si nic svlékat. Mám právo nosit, co chci,“ odpověděla mu žena.

Celá situace přilákala zvědavé zraky kolemjdoucích a jako první k policistovi přistoupili dvě černošky, jež se začaly muslimky zastávat. Posléze se přidali další lidé z pláže, kteří začali kritizovat jeho postup, a mnozí diváci si celou situaci natáčeli.

Nakonec, po zhruba dvou minutách, nezbylo policistovi, než přiznat, že jde o pouhý žert ve snaze zjistit reakce veřejnosti. Jedna z žen, které celé dění pozorovaly, posléze uvedla: „Moje srdce přestalo bít. Jsem tak šťastná, že to není skutečné. Je mi do pláče.“

Poté se začali všichni objímat a bylo vidět, že mnohým spadl kámen ze srdce. Včetně samotných aktérů.

Samotné video na Youtube zhlédlo za tři dny skoro sedm set tisíc lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…