"Vy jste odpornej dobytek a rasista!" U Jílkové proběhla extrémní debata o uprchlících. Filozof sprostě nadával všem oponentům

11.06.2015 22:45 | Zprávy

V pořadu „Máte slovo“ moderátorky Michaely Jílkové bylo pořádné horko. Hosté se do sebe pustili ve sporu o přijímání uprchlíků mířících do Evropy. Na afrických březích jich teď prý čeká až milion a filosof Milan Kohout zhurta křičel na všechny, kteří uprchlíky odmítali. Vy jste dobytek, hřímal z plných plic. A to nebylo poprvé, co se studio téměř otřásalo. Sprostá slova střídala nařčení z pokrytectví a útoky proti Západu, který má vůči uprchlíkům velký dluh.

"Vy jste odpornej dobytek a rasista!" U Jílkové proběhla extrémní debata o uprchlících. Filozof sprostě nadával všem oponentům
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Pořad Máte slovo s moderátorkou Michaelou Jílkovou

Hosty čtvrtečního pořadu Máte slovo moderátorky Michaely Jílkové před kamerami České televize byli europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil, sociolog Petr Hampl, ředitel Centra pro integraci cizinců Vladimír Günter, filozof a vysokoškolský pedagog Milan Kohout, občan z Vizovic a podnikatel Jaromír Carda, a Jiří Jírovec, senior a emigrant, dlouhá léta žijící v Kanadě.

Západ zabíjí děti v Iráku, musíme jim pomoct

Hned v úvodu pořadu padla věta, kterou vyslovil Kohout, že by totiž každá česká rodina měla přijmout jednu imigrantskou rodinu a pomoci jí. „To jsem řekl a trvám na tom," zdůraznil Kohout. Následně se obrátil na pana Cardu, který se uprchlíků bojí. "Pane Carda, nepřipadáte si jako pokrytec, když ve svém zaprděném domečku nechcete přijmout uprchlíky z Iráku i odjinud, když se tam Západ podílí na zvěrstvu tisíců zabitých dětí v Iráku a tak dále,“ rozjel se Kohout.

Carda oponoval, že rozhodně nemá potřebu zachraňovat svět, a pokud tedy pan Kohout má potřebu spasit svět, ať ty uprchlíky nadělí svým dětem třeba pod stromeček. „I když, to by imigranty mohlo urazit, protože to pravděpodobně budou muslimové,“ pronesl pan Carda a touto poznámkou vyvolal smích v publiku.

Sociolog Hampl si přisadil, když Kohouta označil za parazita, který jako vysokoškolský pedagog žije z daní většiny společnosti. A pokud jde o uprchlíky, tak podle Hampla už dnes víme, že mezi nimi najdeme i teroristy. Před tím varují i naše tajné služby. „Jestliže má Islámský stát nějaké mocenské ambice, a on je má, tak je jasné, že mezi uprchlíky zamíchá i své stoupence,“ uvedl Hampl.

Kohout ale dál trval na svém a Günter mu dal za pravdu. Podotkl, že Československo sice nemělo kolonie, ale Evropa žila z bohatství kolonií, střed starého kontinentu nevyjímaje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…