„Vys*rte se na české důchodce!“ Koluje výzva pro mladé. Utéct na západ za penězi

30.10.2021 21:36

„Mladí, vyserte se na důchodce v Česku a jděte svojí prací pomáhat do Rakouska tamním důchodcům plnit jim jejich sny,“ šíří se po sociálních sítích výzva jednoho z uživatelů twitteru. Do práce v Rakousku prý navíc jako bonus v pohodě dojedete na kole.

„Vys*rte se na české důchodce!“ Koluje výzva pro mladé. Utéct na západ za penězi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova vídeňské radnice

Anketa

Litujete rozpadu Československa? (Ptáme se od 28. října 2021)

74%
21%
hlasovalo: 27809 lidí
Twitterový uživatel Ladislav Žalio, který se na této sociální síti označuje za milovníka Vídně s Rakouskem a sluníčkáře a pravdoláškaře, ve svém příspěvku, který se na sociálních sítích v posledních hodinách rozšířil, radí mladým Čechům, jak se mají ke své zemi a zvláště pak k českým důchodcům zachovat.

„Jste mladí, vyserte se na důchodce v Česku a jděte svojí prací pomáhat do Rakouska (tamním) důchodcům plnit jim jejich sny,“ radí všem uživatel.

„Za to dostanete v Rakousku 2 a půl krát větší mzdu, 3 a půl krát větší podporu rodiny a seženete bydlení do 1 roku za 0,7 ceny v CZ. Do práce v poho na kole po cyklostezce…“ dodává pak ve své výzvě.

Ztraceni prý nejsou ani ti, co jsou dále od rakouských hranic, orientovat se, je prý dobré i k Německu. „Ostatně v žilách máte stejně germánskou krev,“ podotkl.

Později Žalio doplnil, že k tomu radí zejména kvůli „rozdávání prachů důchodcům, ale taky fízlům a StBákům“. Vadí mu prý, že nyní kvůli tomu budou mladí splácet dluhy, které „ani jejich vnuci nezaplatí“.

A v diskusi uživateli, jenž se označuje za pravdoláskaře, též v jednom z příspěvků je připomenuto, že ne všichni uvažují jako on. „Naštěstí takhle nepřemýšlel třeba Václav Havel,“ padlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…