„Workoholik ve vašich službách,“ představí se lidem Telička

11.04.2019 13:40

Sloganem „Workoholik ve vašich službách“ představí Hnutí Hlas europoslance Pavla Teličku jako lídra kandidátky v kampani před květnovými volbami do Evropského parlamentu. Zprávu přinesla ČTK.

„Workoholik ve vašich službách,“ představí se lidem Telička
Foto: Petr Kupka
Popisek: Europoslanec Pavel Telička na přednášce pro studenty Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava

Hnutí dnes v Praze uvedlo volební klip a odstartovalo horkou fázi kampaně. Kandidáti se v příštích týdnech chystají do regionů, kde budou u kulatých stolů na náměstích diskutovat s voliči. Na kampaň počítá hnutí se zhruba pěti miliony korun a chce se stát relevantní silou na politické scéně.

Propagační materiály hnutí prezentují Teličku jako prvního vyjednávače o vstupu Česka do Evropské unie, prvního velvyslance při EU, prvního eurokomisaře či pátého nejaktivnějšího europoslance. Nabízí i výčet jeho práce včetně nachozených kilometrů a litrů čaje vypitého během pěti let v Evropském parlamentu. „Již více než 28 let prosazuji zájmy ČR v Evropě,“ zdůrazňuje v brožuře Telička.

Hnutí se charakterizuje jako reformní, prozápadní, demokratická a otevřená politická platforma. Plánuje fungovat jako „politický startup“ s ambicemi, které přesahují evropské volby. Telička zdůraznil, že další členové kandidátky jsou vzdělaní, kvalifikovaní a dynamičtí. „Hnutí Hlas ví, co chce, jde do toho. Začíná nabírat svalovou hmotu nejen v podobě kandidátů, ale i podpory, která přichází od mladých lidí,“ řekl Telička.

Hlas počítá na volby s pětimilionovým rozpočtem. Na dotaz ČTK nechtěl Telička konkretizovat, jaký by si představoval volební výsledek. „Myslím, že není žádná strana, která se hrne do toho, aby začala spekulovat nad čísly. Nicméně máme vlastní průzkum. Víme, že máme velmi slušný volební potenciál. A ten musíme v rámci kampaně naplnit,“ řekl.

Telička před pěti lety vedl kandidátku ANO do Evropského parlamentu, dvojka kandidátky Hlasu europoslanec Petr Ježek byl na druhém místě. Oba se do velké míry podíleli na programu ANO pro evropské volby. Telička později působil i jako expert ANO pro zahraniční politiku, přestože nebyl členem hnutí. Oba se s ANO rozešli kvůli odlišným názorům s předsedou hnutí Andrejem Babišem na evropskou i českou politiku.

Telička při dnešní tiskové konferenci vyvolal smích, když označil Hnutí Hlas za hnutí ANO. „To se mi teda povedlo, to bude reklama. Myslím, že teprve teď jsme prolomili ty bariéry a dostaneme se do médií,“ žertoval poté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …