„Za to je dvacet let.“ Novotný si povídal se studentem o Ševčíkovi. Na hraně zákona

03.10.2022 14:09 | Ze sítí

Vyjadřování starosty Pavla Novotného z ODS patří k nejvulgárnějším a nejextrémnějším. Například vůči demonstrantům na Václavském náměstí by podle svých slov použil vodní děla a řečníky by „shazoval z útesu“. Zvláštní pozornost však věnoval docentu Miroslavu Ševčíkovi, kterého by evidentně rád odstranil z vedení VŠE. O čemž vede i konverzace se studenty. „Zavraždit. Bacha na tělo a povýstřelové zplodiny,“ navrhl, ale hned upozornil, že se vraždit nesmí. Jediná legální cesta je podle něho neschůdná.

„Za to je dvacet let.“ Novotný si povídal se studentem o Ševčíkovi. Na hraně zákona
Foto: Repro Instagram
Popisek: Pavel Novotný v nedobré náladě

Že nedávné protesty proti politice vlády nejsou členům těchto stran vhod, není žádným tajemstvím. Ovšem jejich kritici se liší v přístupu k nim. Asi nejtvrdší by byl proti demonstrantům starosta Řeporyjí Pavel Novotný. „Vodní děla na tu svoloč. Ne za to, že demonstruje, proboha to ne. Za názory,“ vyjádřil se při první demonstraci.

Své výroky pak vysvětloval v rozhovoru pro PL. Na otázku, zda mu vadí projevy docenta Ševčíka, advokáta Jindřicha Rajchla či europoslance Hynka Blaška odvětil, že „máme demokracii a nemám jediný problém se jmenovanými košťaty, co někde řeční. Všichni tři jsou bezvýznamná vemena, co jim naslouchá stolní společnost a pár dementů na facebooku“.

Ovšem hned dodal, že rozehnání vodními děly by pro dav bylo to nejlepší. „Protože to je to nejlepší, co pro naprosté blby lze v tu chvíli udělat. Je to v jejich zájmu. Jsou manipulovaní,“ uvedl. „Ty na jevišti, pokud neskočí jednou za uherák pár chudých zástupů na podobný špek v krizi, nikdo neslyší, NIC z toho nebude, a to je tak všechno. Ty pod jevištěm rozehnat v jejich vlastním zájmu, neb jsou to ovce, což spíš nevědí, a pitomci, což nevědí stoprocentně, a ty na jevišti házet z útesu, jak v antické Spartě. Co s duševním mrzákem, co lže lidem a štve je proti sobě a tomu dobrému, když je zle,“ pokračoval.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…