„Zhrozený“ Rakušan šel a vykládal, jak vláda pomáhá. A Holec se mu smál

12.10.2022 19:45 | Ze sítí

Vicepremiér a ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) natočil video s upozorněním, že vláda dělá dostatečná opatření, aby pomohla svým občanům zvládnout energetickou krizi. Jak se ukazuje, ne každého tím ohromil. Např. komentátor Petr Holec by Rakušana, pro jeho snahu tímto způsobem uklidňovat českou společnost, viděl raději jako účinkujícího v divadelním představení, kde by mohl směle exhibovat a nikoho nerušit.

„Zhrozený“ Rakušan šel a vykládal, jak vláda pomáhá. A Holec se mu smál
Foto: Repro XTV
Popisek: Petr Holec

Ministr Rakušan předesílá, že příčnou našich strastí na poli energetiky je „Putinova válka“. „S hrůzou sledujeme ruskou agresi na Ukrajině a útoky na civilní cíle. Tohle si u nás Putin dovolit nemůže, jsme součástí NATO. Nemůže nám rozbombardovat ulice, ale využívá jiný typ války – energetickou. My jsme připraveni i tomuhle nebezpečí čelit. Naše vláda má účinnou obranu,“ uvádí Rakušan v krátkém více než dvouminutovém videu, které zveřejnil na svém twitteru.

Konkrétní řešení, jak chce energetické krizi vláda čelit a pomoct svým lidem, vyjmenovává Rakušan v pár bodech: „Zavedli jsme úsporný tarif, který už dnes snižuje lidem vysoké zálohy na energie. Zastropovali jsme ceny energií, odpustili jsme všem poplatky za obnovitelné zdroje a připravili jsme další opatření.“

Jeho video neuniklo pozornosti Petra Holce – ten po jeho zhlédnutí jen nevěřícně spráskl ruce: „Vítek toho měl toho dne zase spoustu na srdci… Skončí tohle někdy?“ ptá se ve svém tweetu.

Do Rakušana se posměšně obouvá s tím, že by svou energii měl zúročit v ochotnickém divadle: „To nemají na vnitru nějaký ochotnický divadlo, kde se člověk může vybít a neubližovat při tom ostatním?“ podotýká na adresu ministra vnitra.

Ministr vnitra Vít Rakušan je toho názoru, že je nutné s lidmi dostatečně komunikovat, vysvětlovat jim postup vlády a proč konkrétní kroky dělá. Velké obavy o svou budoucnost, s problémy s vysokými cenami za energie lidé projevili v posledních týdnech na velkých protivládních demonstracích.

Na resortu vnitra proto vznikl v rámci nedávno zřízeného týmu KRIT (Krizový informační tým Ministerstva vnitra ČR) materiál, který varuje před „nesystémovými náladami“ ve společnosti a před "„radikalizací“ státních a veřejných zaměstnanců.

reklama

autor: nab

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …