„Zrádce Telička!“ udeřil Babiš. A vyjel na osobní kontrolu

13.05.2019 7:12

„Čau lidi!“ Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) znovu promluvil k národu. O boji kvůli dvojí kvalitě potravin. Majitel Kosteleckých uzenin a pekáren Penam, které jsou momentálně odloženy ve svěřenském fondu premiéra, se vydal do krámu, aby si ověřil, jak to s tou dvojí kvalitou potravin je. Místopředseda Evropského parlamentu Telička, který v roce 2014 kandidoval za ANO, ale po čase se pánové nerozešli v dobrém, dostal od Babiše výprask.

„Zrádce Telička!“ udeřil Babiš. A vyjel na osobní kontrolu
Foto: Facebook
Popisek: Andrej Babiš v čepici ,,zmijovce"

Andrej Babiš dodržel tradici a jako každou neděli, i tentokrát napsal svým spoluobčanům, které tradičně oslovil: „Čau lidi.“

Anketa

,,Stalin neosvobozoval, Stalin dobýval a dobývaná území držel. Na svobodu jsme čekali dalších 44 let," uvedl Mirek Topolánek. Souhlasíte?

hlasovalo: 11151 lidí

„Čau lidi, nejdřív mě obvinili, že je ta moje červená čepice ‚Silné Česko‘ komunistická. Pak, že prý americká. Redaktor Info.cz mi poradil, abych nosil zmijovku. A Týdeník Respekt mě dokonce se zmijovkou namaloval ve svém posledním čísle. Tak tady ji máte. Jediný originál. Když jsem byl mladší, tak jsem v ní míchal beton a chodil na brigády,“ začal premiér. A skutečně přiložil svou svéráznou fotku v řečené čepici.

Poté zvážněl a věnoval se svému hlavnímu tématu - dvojí kvalitě potravin, kterou v předvolební kampani vedle Babiše řeší už dlouhá léta především ČSSD. V předvolební kampani o ní hovoří většina kandidátů. Babiš však tvrdí, že toto téma otevřel právě on a prý ťal do živého. „Tím, že jsem tuhle věc otevřel, jsem ťal do živýho. Byl obrovský řev,“ napsal doslova.  

Aby zjistil, jak to je, vyrazil na nákupy potravin do několika obchodů v České republice a v Německu. Koupil výrobky, které se na české a na německé straně tváří jako totožné. Jsou prodávány pod stejnou značkou a ve stejném obalu. Předseda vlády však zjistil, že rozhodně stejné nejsou.

„Moje základní zjištění jsou totiž zdrcující. Objevili jsme naprosto skandální a flagrantní rozdíly ve složení několika potravin, které si kupujeme. Stejný obal, rozdílné složení. A protože jsme je pak ochutnali, tak jsme zjistili dokonce i rozdílnou chuť. Logicky. Když je receptura odlišná,“ rozčílil se šéf kabinetu.

Sešel se prý kvůli tomu s představiteli obchodních řetězců působících v České republice a společně s ministrem průmyslu a obchodu Karlem Havlíčkem na ně apelovali, aby v zájmu českých spotřebitelů spojili síly a žádali distributory o kvalitnější potraviny pro český trh. Vláda už připravila zákon, který by měl dvojí kvalitu potravin omezit pod hrozbou pokuty. Evropské unii se podle Babiše v boji s dvojí kvalitou příliš nedaří.

„Výsledek evropské směrnice není dobrý. A zásadně odmítám útoky kolegů z ČSSD, kdo může za to, jak hlasování dopadlo. Nebo dokonce, že jim přebíráme téma. Přitom o tomto tématu mluví všechny strany a hnutí. Žádné téma nikomu nepatří,“ rozohnil se Babiš. ČSSD sice o tématu mluví asi deset let, jenže Babiš má za to, že nedosáhla žádných velkých změn. Proto se teď do tématu vložil on sám.

Českým europoslancům vyčetl, že všichni netáhli za jeden provaz a nehlasovali proti směrnici o dvojí kvalitě potravin, která podle českého premiéra opravdu nic neřeší.

„A aby bylo jasno, tak takhle se k tomu konečnému hlasování postavili čeští europoslanci: PROTI: Dita Charanzová, Martina Dlabajová, Poc, Poche, Sehnalová, Payne, Keller, Kohlíček, Konečná, Maštálka. Ano, tito europoslanci hlasovali v zájmu českých spotřebitelů,“ prozradil Babiš.

„PRO – Ježek, Telička (bohužel oba zrádci za ANO), Niedermeyer, Polčák, Pospíšil, Šojdrová, Svoboda, Štětina, Zdechovský,“ pokračoval nemilosrdně.

Europoslanci Evžen Tošenovský a Jan Zahradil se zdrželi.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

„Jak vidíte, tak v Evropském parlamentu jsou ANO a ČSSD na jedné lodi a měli bychom spolupracovat, zvrátit to naši českou legislativou, bojovat za české zájmy, a nikoliv bojovat proti sobě. To se týká všech českých europoslanců!“ zdůrazňoval premiér.

Česká vláda bude proto proti dvojí kvalitě potravin bojovat sama a napíše do zákona, že potraviny, které se tváří jako stejně výrobky na západních trzích, budou muset mít jiný obal, jestliže nebudou mít stejné složení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…