1 000 000 v čudu. Trafika? Senátor Fischer se brání

08.04.2019 16:02

Odvolaný ředitel Pražské strojírny Vladimír Říha a senátor Pavel Fischer mají podle serveru Aktuálně.cz problém. Pražská strojírna tvrdí, že Fischerovi vyplatila milion korun, ale práci, kterou za něj měl odvést, prý nesplnil. Společnost nyní žádá vrátit 1 milion korun a 35 tisíc k tomu. Nechce je však po Fischerovi, ale po bývalém řediteli Vladimíru Říhovi. Tento milion je odhodlána vymáhat třeba i soudní cestou.

1 000 000 v čudu. Trafika? Senátor Fischer se brání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Fischer

Společnost Pražská strojírna náleží hlavnímu městu a o jejím směřování by měl rozhodovat Magistrát hl. města Prahy. Tato městská firma tvrdí, že dnešní senátor Pavel Fischer pro ni měl odvézt práci v ceně jednoho milionu korun, ale neučinil tak. Peníze přesto dostal. Společnost za hlavního viníka označila bývalého ředitele Vladimíra Říhu, jemuž již zaslala předžalobní výzvu na zaplacení jednoho milionu a 35 tisíc korun navrch.

Anketa

Co jíte raději?

93%
7%
hlasovalo: 5959 lidí

Na tuto výzvu Říha nereagoval a společnost přidala onen milion k dalším jednadvaceti, které na Říhovi vymáhá jako náhradu škody.

A jakou roli hrál v kauze Fischer? Jako někdejší český diplomat ve Francii měl firmě pomoci dosáhnout na zakázky ve Francii. „Poradenský kontrakt Fischer podepsal k 1. březnu 2016 s odměnou 110 tisíc korun měsíčně a náhradou cestovních výdajů. Smlouva, za firmu signovaná Říhou, měla původně trvat do konce června stejného roku, ale byla dvakrát prodloužena, spolupráce skončila až v závěru roku 2016,“ napsal server.     

Momentální krizový manažer a člen hnutí ANO Róbert Masarovič tvrdí, že nemá v ruce žádný papír o tom, co vlastně Fischer udělal, když už za to dostal milion. „Domníváme se, že škodu společnosti způsobil svým jednáním především pan Říha. K prověření tohoto podezření byly učiněny příslušné právní kroky,“ vysvětlil Masarovič.

Říha tvrdí, že Fischer firmě pomohl přihlásit se do několika francouzských tendrů. Nové vedení však prý nedokázalo dodané informace patřičně využít.

A co k tomu všemu říká sám Fischer? „Během své profesní kariéry jsem pracoval pro desítky klientů a svou práci jsem vždy odvedl. K žádným soudním sporům nikdy nedošlo. Nevidím důvod komentovat jednotlivé případy,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…