19. červenec jako den covidové svobody? Tady došlo k nepochopení, varuje britská profesorka

10.07.2021 19:42

Občané Velké Británie se těší na den covidové svobody 19. července. BBC však oznamuje, že mezitím významně narůstá počet nově nakažených i počet nově hospitalizovaných. Z ostrovního království se ozývají varovné hlasy, že zdejší národní zdravotní systém se znovu dostává pod velký tlak.

19. červenec jako den covidové svobody? Tady došlo k nepochopení, varuje britská profesorka
Foto: Pixabay (CC0)
Popisek: Britská vlajka (tzv. Union Jack)

Britský premiér Boris Johnson oznámil, že 19. červenec bude dnem svobody bez koronavirových restrikcí. Den svobody bude vyhlášen i navzdory tomu, že v ostrovním království rostou počty nakažených i hospitalizací, na což upozorňuje server BBC. „Národní zdravotní systém je pod bezprecedentním tlakem,“ varují britští lékaři. Očekává se, že koronavirová čísla vystoupají až k 50 tisícům nových případů denně.

Profesorka Helen Stokesová-Lampardová, předsedkyně Akademie lékařských vysokých škol, řekla v programu Today pro BBC Radio 4, že den svobody neznamená, že je možné opustit naprosto všechna opatření. „Zdá se, že došlo k nepochopení,“ upozornila.

Jedním dechem dodala, že lidé se podle jejího názoru chovají zodpovědně, a celé ostrovní království je díky tomu v lepší výchozí pozici, než bylo vloni v létě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…