300 nakažených. Ale Šichtařová volá: Zmatlané! Je to celé jinak

29.06.2020 9:23

V České republice v neděli přibylo 305 případů koronaviru. Ekonomka Markéta Šichtařová však hovoří o zmatlaných informacích a říká také to, že jde o geniální ukázku toho, jak se vyrábí panika.

300 nakažených. Ale Šichtařová volá: Zmatlané! Je to celé jinak
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová

"Geniální ukázka, jak se uměle vyrábí panika. Titulek naznačuje, že se rozbíhá další vlna. Text ukazuje, že se jenom mohutněji testuje. A takhle to bylo s nákazou od samého začátku, jenom zmatlané informace nebyly vždy tak jasně průhledné. Protože první vlna už konzumenty zpráv nebaví, čekám, že velmi rychle bude mediálně vyrobena vlna druhá," uvedla ekonomka Markéta Šichtařová s odkazem na článek serveru iDnes.cz, který právě informuje o počtu nakažených.

"Podle titulku bychom se měli opět zavřít do karantény a při přečtení zjistíme, že se jen více testuje. Ano, buďme zodpovědní, ale nebuďme ovce. Virus byl, je a bude. Naučme se podle toho chovat, ale navražděme již ekonomiku," napsala také zastupitelka pražské městské části 2 Lenka Mottlová (ODS).

Anketa

Postupuje vláda proti šíření koronaviru SARS CoV-2 správně? (Ptáme se od 29.6.2020)

88%
12%
hlasovalo: 6770 lidí

V České republice v neděli přibylo 305 případů koronaviru. Je to čtvrtý nejvyšší denní přírůstek od začátku epidemie. Souvisí zřejmě s testováním na Karvinsku. Právě kvůli šíření onemocnění covid-19 stát od úterý zpřísní opatření na Karvinsku a Frýdecko-Místecku. Zakáže návštěvy nemocnic či omezí účast na hromadných akcích. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) však uklidňuje, že aktuální nárůst počtu případů covid-19 není druhou vlnou pandemie. "Může za to hlavně nárůst počtu nových případů na Karvinsku," řekl. 

V Moravskoslezském kraji také zůstanou kvůli šíření koronaviru i po rozvolnění povinné roušky. Přeshraniční pracovníci musí předkládat testy na covid-19. Povinné roušky zůstanou i v Praze v metru a při vnitřních hromadných akcích.

Dosud se v Česku koronavirem nakazilo celkem 11 603 lidí, vyléčilo se jich 7705, obětí je 348. Aktuálně je tak v zemi 3550 nemocných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…