49 dětí, z toho 34 migračních. „Německo už má dost.“ Padlo z vážného místa

21.08.2023 13:14 | Monitoring

Předseda vlády Saska-Anhaltska Reiner Haseloff z CDU se domnívá, že imigrace do Německa „dosáhla bodu zlomu“. Do jedné z místních škol je zapsáno 49 dětí, z toho 34 z nich má migrační původ. Je navíc nezbytné oddělit válečné uprchlíky od imigrantů bez vyhlídek. Ti by se měli podle předsedy vrátit do své země.

49 dětí, z toho 34 migračních. „Německo už má dost.“ Padlo z vážného místa
Foto: Repro: Twitter
Popisek: Předseda sasko-anhaltské vlády Reiner Haseloff s Ursulou von der Leyen

V rozhovoru pro deník Bild předseda sasko-anhaltské vlády Reiner Haseloff za CDU prozradil, proč se jako jediný předseda vlády ve východním Německu v průzkumech drží nad pravicovou stranou AfD. „Nejlepší cestou proti AfD je neustále s lidmi mluvit a řešit problémy, které místní lidi trápí. V Sasku-Anhaltsku a celém Německu to jsou nevyřešené problémy migrace, obavy z ekonomického poklesu, inflace a ceny energií,“ uvedl Haseloff.

Anketa

Vnímáte Alexandra Dubčeka jako kladnou postavu našich dějin?

54%
41%
hlasovalo: 10690 lidí

Imigrace do Německa dle deníku nyní dosahuje podobné úrovně jako v roce 2015. V Sasku-Anhaltsku je pak podle předsedy situace tíživější než v Berlíně. „Pravidelně zasedávám se starosty a správci okresů. Obce se dostaly do bodu zlomu! Bohužel do Berlína to ještě plně nedorazilo,“ prohlásil předseda vlády a následně pro dokreslení vážnosti situace uvedl příklad z jednoho z měst v Sasku-Anhaltsku: „V Burgu u Magdeburku je nyní do základní školy zapsáno 49 dětí. Z nich pouze 15 nemá migrační původ. Ostatním často chybí i ta nejzákladnější znalost německého jazyka. To má samozřejmě důsledky pro učení a studijní úspěch. To jsou problémy, se kterými se musejí občané vyrovnávat.“

K řešení migrační krize je dle Haseloffa třeba jasně vymezit, kdo v Německu má a nemá právo na azyl. Tato nejasnost vede k problémům při určování, komu by měla být poskytnuta ochrana a pomoc a kdo by se měl vrátit do své vlastní země. „Chybí jasná hranice, jak oddělit osoby s nárokem na azyl a válečné uprchlíky od imigrantů, kteří nemají v Německu žádné vyhlídky a musejí se co nejrychleji vrátit do své vlasti,“ řekl Haseloff s tím, že vládní koalice Semafor, sestávající z SPD, FDP a Zelených, tento problém nesmí dál odkládat.

Dále předseda vlády zpochybnil účinnost zvýšení finančních prostředků jakožto řešení situace. „V současné době se předbíháme v integraci, a to i pokud jde o naléhavě potřebnou integraci na trhu práce. Nyní je třeba, aby z tohoto uvědomění vyplynuly důsledky. Více peněz samo o sobě již situaci nezlepší,“ zdůraznil Haseloff.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Lucie Kroutilová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Na to jste přišli brzo..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseRendaBenda , 21.08.2023 13:32:58
Když se Titanic potápí, tak chcete bojovat? To jste měli dřív rozdat hlídkám dalekohledy, abyste ledovec viděli taky dřív... Jenomže konzum vás pohltil a to jsou pak konce, kdy vás přečíslí jiné národy :-((( Pro nás platí to samé, protože u nás už je 1 z 10 migrant...:-(((

|  6 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …