A byl to kokain. Bidenovi se přitížilo

17.01.2024 12:41

Na zbrani Huntera Bidena byly nalezeny zbytky kokainu, odhalila v úterý federální prokuratura. Žalobci doufají, že soud odmítne snahu syna současného prezidenta Spojených států amerických o zrušení obvinění v případu z roku 2018. Odpůrci žaloby jsou toho názoru, že jsou obvinění Huntera Bidenovi politicky motivována.

A byl to kokain. Bidenovi se přitížilo
Foto: Repro Youtube
Popisek: Hunter Biden během slabé chvilky

Bílou práškovou látku měli vyšetřovatelé najít na hnědém koženém váčku, který používal k uložení zbraně. Chemik FBI určil, že jde o kokain. „Aby bylo jasno, vyšetřovatelé doslova našli drogy na váčku, kde měl obžalovaný zbraň,“ uvedli žalobci.

Žalobci se snažili vyvrátit, že Hunter Biden užíval nezákonné drogy v době, kdy končil prověrku na nákup pistole a uvedl též, že na žádné nezákonné látce nebyl závislý a nedopustil se federálního zločinu.

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26573 lidí

V dalším bodě žalobci vyvrátili tato tvrzení i s odkazem na monografie Huntera Bidena z roku 2021 „Beautiful Things“, ve kterých „učinil nespočet inkriminujících prohlášení o svém dlouholetém užívání drog“.

„Volba obžalovaného prodat knihu obsahující tato přiznání nejen zesílila vládní žalobu proti němu, ale také zvýšila hodnotu potenciálního stíhání obecně odstrašující,“ napsal tým zvláštního právního zástupce Davida Weisse.

Právníci Huntera Bidena doufali v zamítnutí případů, protože byl Biden mladší údajně obviněn z nepatřičných politických účelů. Jejich argumenty spočívaly i v tom, že zvláštní právní zástupce Weiss, který byl původně jmenován bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem, se „podrobil politickému tlaku“, aby vznesl těžší obvinění kvůli kritice od Trumpa a jiných republikánů, informoval The New York Post.

Žalobci se nicméně od tvrzení, že je případ politicky motivován, distancují: „Síla důkazů proti němu je ohromující.“

„Obvinění v tomto případě nejsou vykonstruovaná nebo kvůli bývalému prezidentu Trumpovi – jsou výsledkem vlastních rozhodnutí obžalovaného a byla vznesena navzdory, nikoli kvůli jakémukoli vnějšímu hluku politiků,“ napsali žalobci.

Hunter nyní čelí třem federálním obviněním ze zločinu souvisejícího se střelnou zbraní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

.. mladej Bidet feťák a starý Bidet senilní deviant.., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusečistíčskvrn , 17.01.2024 15:53:13
.. Kdo viděl video z letiště z Helsinek, jak se starý deviant Bidet sápe na malou holčičku, kterou maminka drží v náruči, tak Bidet je úplně zvrácená osoba. Holčička se bála a odvracela od té zombie hlavu.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…