A to je už opravdu moc. Válka? Proti Zemanovi po včerejšku dva známí pánové vytáhli to nejhorší

13.04.2016 6:34

Policistům, kteří chránili prezidenta Miloše Zemana na Albertově 17. listopadu 2015, se dostalo poděkování. Téhož se na Pražském hradě dočkali i strážci zákona, kteří během návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga udržovali pořádek v hlavním městě. Podle Jakuba Jandy z think-tanku Evropské hodnoty dostali pochvalu za to, že zavírali oči před mlácením Čechů. Své k tomu řekl i Tomáš Klvaňa.

A to je už opravdu moc. Válka? Proti Zemanovi po včerejšku dva známí pánové vytáhli to nejhorší
Foto: Hana Brožková
Popisek: Poslední den čínského prezidenta Si Ťin-pchinga strávený v Praze. Ve tři hodiny odpoledne odletěl na jaderný summit do Washingtonu

Anketa

Považujete se za české vlastence?

94%
6%
hlasovalo: 13066 lidí

Prezident Miloš Zeman ocenil na Pražském hradě policisty zasahující 17. listopadu 2015 na Albertově. Poděkoval jim také za dobře odvedenou práci během návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze. Sluší se připomenout, že 17. listopadu loňského roku odmítli policisté pustit na Albertov studenty, kteří si chtěli připomenout dobu boje za svobodu z roku 1989. Strážci zákona svůj postup zdůvodnili tím, že musejí dbát o bezpečnost hlavy státu. Prezident Miloš Zeman se posléze objevil na pódiu po boku předsedy Bloku proti islámu Martina Konvičky.

Anketa

Existuje Bůh?

45%
55%
hlasovalo: 16933 lidí

Miloš Zeman konstatoval, že policisté plní nevděčnou roli a jejich práci je třeba ocenit, byť tím politici riskují, že je očerní lokajská média. „Je špatný ten, kdo se nedokáže zastat svých podřízených, a je špatný ten, kdo se jim bojí vyjádřit svoji úctu jenom proto, aby ho často podplacená média neznemožnila,“ uvedl prezident republiky.

Ve stejném duchu se vyjádřil také o práci policistů během návštěvy čínského prezidenta. „Váš nevděčný úděl často spočívá v tom, že bráníte projevu duševně nenormálních lidí, a v tom jste tak trochu podobní psychiatrům,“ uvedl Zeman. Tito trochu jiní psychiatři musejí umět odlišit normální lidi od „Kalousků, kteří jen šaškují“.

Prezident vyjádřil názor, že se policisté chovali profesionálně. Stojí za pozornost, že představitelé vysokých škol to vidí velmi odlišně. Nechápou, proč policisté přišli na FAMU a chtěli vědět, kdo na univerzitní půdě povolil vyvěsit tibetskou vlajku, když v Praze pobývá čínský prezident.

Novinář a hostující profesor na New York University Tomáš Klvaňa volil na adresu hlavy státu velmi ostrá slova. „Tohle už je čistá, nefalšovaná normalizace. Zejména v Sovětském svazu se disidenti taky označovali za duševně nenormální a zavírali do psychiatrických léčeben,“ udeřil akademik.

Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty hlavu státu také ani trochu nešetřil. „Prezident právě poděkoval policistům, že v ulicích Prahy tolerovali mlácení českých občanů Číňany. Větší náklad si jeho fandové z řad českých nacionalistů nemohou přát,“ napsal na sociální síti Facebook. Ve výkladu slov Miloše Zemana později pokračoval i na Twitteru. „Už chápu, proč prezident tolik bojuje proti inkluzi. Dnes víceméně řekl, že kdo s ním nesouhlasí, je psychicky nemocný. Břežněv, Jakeš.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…