A už se mluví o konci Pirátské strany. Jen jedna věc chybí

09.10.2021 17:57 | Ze sítí

Pirátská bolest bude po těchto volbách znatelná. Strana, která šla do voleb v koalici se Starosty, pomýšlela možná i na premiérské křeslo pro Ivana Bartoše. Aktivní kroužkovači však zařídili, že Pirátů bude ve Sněmovně možná málo i na to, aby sestavili vlastní poslanecký klub. Všechno takříkajíc vybral Vít Rakušan. A sociální sítě si žijí vlastním životem. Někteří předpovídají Pirátům i zánik. Ke konci Pirátské strany podle některých názorů na sociálních sítích chybí už jen jediná věc – aby odstoupil šéf Pirátů Ivan Bartoš.

A už se mluví o konci Pirátské strany. Jen jedna věc chybí
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Ivan Bartoš (Piráti)

Komentátor Luděk Staněk se vysmál například pirátskému poslanci Mikuláši Ferjenčíkovi. „Screenshot, který čekal na svoji chvíli dva měsíce,“ připsal k Ferjenčíkovu starému příspěvku na Twitteru, který jako by přesně popisoval letošní vývoj pirátského volebního dne.

 

Reportér Vojtěch Gibiš předpovídá, že Piráti, kteří si mysleli na křeslo premiéra, budou nakonec v možné vládě hrát přinejlepším třetí a spíše čtvrté housle.

Uživatel Marek Řebíček dokonce spekuluje, že Piráti by v takovém případě do vlády ani nemuseli vstoupit...

 

Podle dalšího uživatele, Jana Krajhanzla, by ale Piráti bez Ivana Bartoše byli úplně mrtví.

 

Uživatel Jay Jedlička poznamenává, že výsledky napovídají jednu věc: voliči sice chtěli jinou variantu k vládnímu hnutí ANO, ale Piráti to nebyli.

Podle Ondřeje Kundry se prý ve štábu koalice SPOLU od některých stolů při pohledu na výsledky Pirátů ozývá škodolibá radost. Záleží, zda by to nepoškodilo vztahy při budování případné vládní koalice.

 

Twitterový uživatel „kapitán Šikmon“ gratuluje pravicovým stranám k „vyhnání levičáků ze Sněmovny“.

Uživatel „sladislav“ dokonce Pirátům předpovídá brzký zánik. Podle něj tyto volby nepřinesou stabilní vládu, neboť během příštích čtyř let dojde na volby předčasné. „V příštích volbách, který budou dřív než za čtyři roky, zažijeme návrat ANO nebo růst Šlachty, SPD aspoň 15 procent a aspoň jeden rostoucí antisystém projekt. Piráti zmizí, SPOLU se propadne,“ predikuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…