A v Moskvě už to je. Už i Zdeněk Ondráček se směje Praze za okruh

09.07.2021 15:25 | Ze sítí

„Kdy bude okruh?“ ptá se v Praze řada lidí už řadu let. Nedávno Rada hlavního města zveřejnila, že k dostavbě obchvatu Prahy dala souhlas. „Už 11 let se nic nepostavilo a my za hlavní město a sousední kraj už nemůžeme udělat více,“ říká náměstek pro dopravu Scheinherr. Ale přišlo nelichotivé srovnání. Obchvat okolo Moskvy se dle poslance Ondráčka z KSČM začal stavět v roce 2016. A už je prý dokončen.

A v Moskvě už to je. Už i Zdeněk Ondráček se směje Praze za okruh
Foto: Hans Štembera
Popisek: Shromáždění pro zachování sochy maršála Koněva v pražských Dejvicích. Došlo k drobným šarvátkám

Pražský okruh je v politice hlavního města hodně skloňované sousloví. V současnosti za to, že obchvat stále není hotový, sklízí kritiku magistrát vedený Prahou Sobě, Společnými silami pro Prahu a Piráty. Zvláště když se chlubí nějakým projektem, ozývá se od opozičních politiků „A co okruh?“ a také „Kdybyste radši mysleli na okruh.“

15. června magistrát oznámil, že Rada hlavního města Prahy odsouhlasila dostavbu Pražského okruhu i realizaci tzv. aglomeračního okruhu. A v součinnosti s vedením Středočeský kraj připravuje kroky pro urychlení výstavby jednotlivých úseků Pražského okruhu, jehož investorem je stát skrze Ministerstvo dopravy a Ředitelství silnic a dálnic – ŘSD. Dostavba okruhu je prý jednou z priorit.

„Praha a Středočeský kraj nejsou spokojení s rychlostí přípravy Pražského okruhu. Už 11 let se nic nepostavilo a my za hlavní město a sousední kraj už nemůžeme udělat více. Máme memorandum o společném výkupu pozemků před územním rozhodnutím, výrazně jsme urychlili změny územně plánovacích dokumentací a potvrdili jsme, že aktuální trasa je platná a je potřeba ji co nejrychleji postavit. Pražský okruh je stavba celonárodního významu a neexistencí jeho chybějících částí trpí hlavně Pražané,“ říká náměstek primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Pamětníci si možná vzpomenou, že hnutí Praha Sobě, vedené Janem Čižinským a z něhož pochází právě náměstek pro dopravu Scheinherr, kandidovalo na pražský magistrát s „Písní všech Pražanů“. Ve které zní slova „...a v Brně už to je“.

Tato slova by se dala použít s lehkou úpravou. Hotový dopravní okruh kolem celého města má mnohem větší metropole, ruská Moskva. „Kolem Moskvy byl včera slavnostně otevřen poslední úsek Centrální okružní trasy  – CKAD. Dálnice má délku 530 km. Výstavba byla zahájena v roce 2016,“ informoval na svém facebookovém profilu komunistický poslanec Zdeněk Ondráček. A ptá se pichlavě: „Kdy byl zahájen, ale hlavně, kdy bude dokončený obchvat Prahy?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…