ANO dává Moravě 5 milionů. Plus každý člen vyzván k dalšímu příspěvku

25.06.2021 20:10

Pět milionů korun daruje hnutí ANO lidem zasaženým tornádem. Tuto částku schválil výbor hnutí předsedy Andreje Babiše. Hlavní manažer hnutí ANO Jan Richter k tomu dodal, že to je to nejmenší, jak je možné postiženým lidem pomoci.

ANO dává Moravě 5 milionů. Plus každý člen vyzván k dalšímu příspěvku
Foto: screen: FCB Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO).

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí
Hlavní manažer hnutí Jan Richter vyzval mimo jiné také celou členskou základnu, aby každý člen zvážil individuální pomoc. 

„Smyslem našeho hnutí vždy bylo, být tady pro lidi a pomáhat jim. Tou nejmenší pomocí, kterou každý z nás nyní může udělat, je darování finančního příspěvku na pomoc lidem zasaženým katastrofou. Byť sebemenší příspěvek může ve spojení s dalšími znamenat pro někoho velkou pomoc,“ stojí v dopise adresovaném všem členům hnutí ANO.

Pomoci se snaží i jednotlivé krajské organizace, které mezi svými členy organizují sbírky toho nejnutnějšího, co nyní v postižených oblastech ale často chybí. „Jde hlavně o oblečení, potraviny, balenou vodu, ale třeba i hygienické potřeby,“ doplňuje Richter.

Jihomoravský kraj, především Břeclavsko s Hodonínskem, ve čtvrtek večer zasáhly velmi silné bouře s kroupami, které poničily domy, auta i zeleň. Objevil se vzdušný vír, zřejmě šlo o tornádo. Bouře si vyžádala několik obětí. Zraněných je odhadem 150 až 200. 

Některé obce zůstaly odříznuté a evakuují lidi z poničených domů. V kraji pomáhají záchranné složky i z jiných krajů a států. Armáda na jih Moravy poslala dvě ženijní jednotky, aktivovala mechanizovanou brigádu. Lidé už také mohou pomáhat zasíláním financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…