ANO na Vysočině nominovalo na místopředsedu hnutí Faltýnka

28.01.2015 21:05

Krajský sněm ANO na Vysočině podpořil Andreje Babiše jako kandidáta na předsedu hnutí a na prvního místopředsedu nominoval většinou hlasů šéfa poslaneckého klubu Jaroslava Faltýnka. Po dnešním jednání to v Jihlavě řekl šéf hnutí ANO na Vysočině Josef Kott.

ANO na Vysočině nominovalo na místopředsedu hnutí Faltýnka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Faltýnek (ANO)

Návrh Faltýnka do funkce prvního místopředsedy je podle Kotta ohlasem na vystoupení Babiše, jenž prohlásil, že si Faltýnka dovede představit v nejužším pracovním týmu. "Vnímáme ho jako zakládajícího člena hnutí, vzali jsme také v potaz názory členské základny na celé Vysočině," řekl Kott. Hnutí ANO má podle něj v Kraji Vysočina osm desítek členů, což je meziročně zhruba o 20 víc. V kraji pracuje pět oblastních organizací. 
    
Předsedu, místopředsedu a členy předsednictva budou delegáti celostátního sněmu vládního ANO volit na celostátním sněmu na přelomu února a března v Praze. 
    
Šéf hnutí, vicepremiér Andrej Babiš zatím nemá pro boj o předsednickou pozici protikandidáta. Co se týče místopředsedy, tak krajské buňky vybraly už několik adeptů. Kromě Faltýnka se objevila jména místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Jaroslavy Jermanové, ministra obrany Martina Stropnického, místopředsedy sněmovního rozpočtového výboru Jana Volného, jihočeské poslankyně Radky Maxové, poslance Martina Komárka nebo šéfa hospodářského výboru sněmovny Ivana Pilného. 



Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…