ANO volí 35 procent lidí. Babiš se obrátil do kamer: Dejte nám 51. Chci být premiér!

11.02.2024 13:48 | Monitoring

Premiér Fiala (ODS) devastuje tuto zemi, zkrátka na tu funkci nemá. Není schopen tuto vládu řídit. I tato ostrá slova opět zazněla z úst expremiéra Andreje Babiše (ANO), který v sobotu na volebním sněmu ANO obhájil pozici lídra hnutí. Ve vysílání Partie na CNN Prima News Babiš prohlásil, že chce být premiérem.

ANO volí 35 procent lidí. Babiš se obrátil do kamer: Dejte nám 51. Chci být premiér!
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš v pořadu Partie.

Andrej Babiš ani Karel Havlíček neměli na sněmu ANO protikandidáty, na 4 místa místopředsedů byli také 4 kandidáti. „Ta volba je tajná. Samozřejmě je tam asi nějaký souboj, ale já nevím,“ odpověděl Babiš na otázku, že nebyl k vidění žádný souboj. „My jsme tým, nevím, proč čekáte nějaký konflikt. My o směřování ANO debatujeme stále. Zbavili jsme se kariéristů, kteří přišli do ANO kvůli kariéře. Těch jsme se zbavili doma i v zahraničí,“ dodal Babiš. 

V Partii Babiš uvedl, že je lídrem do sněmovních voleb. „Jsem kandidátem na premiéra, tečka. A já chci být premiér,“ sdělil Babiš a vyzval občany, aby dali hnutí ANO ve sněmovních volbách 51 procent. Zároveň uvedl, že pokud by byl pro hnutí problém, nebude na premiéra kandidovat. „Vidíme, co se teď děje v koalici, jak je to těžké, a jak se mezi sebou začínají pošťuchovat,“ řekl Babiš, kterému se podle jeho slov nejlépe vládlo v jednobarevné vládě bez důvěry. Změnu volebního systému by však neprosazoval. „Byli bychom tam čtyři roky, co bychom udělali, to bychom udělali, lidé by viděli, jak nám to jde, a pak by nás buď zvolili, nebo nezvolili,“ dodal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hůe, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHůe , 11.02.2024 15:10:07
Babiš rozhodně není žádný mesiáš,ale ten profesůrek je národní pohroma!

|  11 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…