Advokát Nečasové se zlobí: Ta zkreslená nahrávka moji klientku poškozuje

23.12.2013 14:57

Šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta zveřejnil v neděli v Otázkách Václava Moravce záznam ze zatýkání expremiérovy ženy Jany Nečasové, dříve Nagyové. Její advokát Eduard Bruna ale s tímto krokem nesouhlasí. „Poškodilo ji to před veřejností,“ uvedl v rozhovoru pro server Lidovky.cz.

Advokát Nečasové se zlobí: Ta zkreslená nahrávka moji klientku poškozuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Šlachta zveřejnění nahrávky odůvodnil tím, že se detektivové snaží očistit od nařčení z StBáckých a gestapáckých praktik. Právě tímto způsobem totiž tituloval v médiích policejní zásah u Nečasové bývalý předseda vlády. „Myslím si, že to nebylo v pořádku, ale v jakém je to nepořádku, vám teď neřeknu, dokud s ní nebudu mluvit,“ reagoval Bruna s tím, že s Nečasovou o této záležitosti ještě nehovořil.

Podle něj není pravda, že policie se touto nahrávkou zcela očistila. To, co bylo v televizi ukázáno, je totiž prý pouhá výseč ze zatýkání, ale o domovních prohlídkách, na které byla také velká stížnost, o tom se už nikdo nezmiňuje.

Záznam je zkreslený a matoucí

Advokát se velmi podivuje, že se vůbec k takovému zveřejnění policie odhodlala. „Ten záznam je naprosto zkreslená informace. Pro mě, jako pro člověka, který ten případ zná, nemá ten záznam žádnou vypovídající hodnotu,“ podotýká.

Pokud prý policie chtěla Nečase přesvědčit, že nemá pravdu, měla postupovat zcela jinak, dobrat se například nějakému generálnímu řešení a poté zveřejnit výsledky. Takto však jen podle Bruny vypustila matoucí informaci, která sice Nečasové z hlediska její kauzy nepřitíží, ale poškozuje jí to před zrakem veřejnosti.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…