Aféra na tři strany: Otevřená restaurace. Spousta aut. Důležití lidé, sprostá slova

01.02.2021 9:34

Zdá se, že vládní nařízení, která mají pomoct brzdit řádění nemoci covid-19, jsou řadě lidí pro smích. Deník MF Dnes na celých třech tiskových stranách odhalil další restauraci, která má otevřeno i přes vládní zákazy. Jde o restauraci, kde se schází liberecká smetánka. A ve spojitosti s nemocí covid-19 nadále v Česku umírá kolem sta lidí den co den.

Aféra na tři strany: Otevřená restaurace. Spousta aut. Důležití lidé, sprostá slova
Foto: Svijany
Popisek: Pivo Svijany

Restaurace a penzion Bílý mlýn v Liberci má i přes vládní zákaz otevřeno. Kolem podniku parkují luxusní vozy a v podniku se zakrytými okny se dobře baví lidé. Kdyby náhodou dorazila kontrola, lidé mají tvrdit, že jsou ubytovaní v jednom z šesti pokojů z pracovních důvodů.

Anketa

Chcete Prymulu zpět coby ministra zdravotnictví?

29%
58%
hlasovalo: 10480 lidí

Reportéři MF Dnes zavolali policii, když zjistili, že je restaurace otevřená, ale strážci zákona toho prý mnoho nepředvedli.

„Policistům nikdo neotevřel, ti jen bezradně chodili okolo domu, a než vůbec přijeli, část lidí z domu urychleně odjela, ostatní se přesunuli do zadních místností a ztichli,“ uvedl list.

„Sami se už ve výjimkách z vládních nařízení nevyznáme. A já osobně si určitě teď a tady netroufnu vyrazit třeba dveře a jít dovnitř, když o tom nerozhodne někdo výš,“ uvedl k tomu jeden z policistů.

Lidé vchází do podniku bez roušky. Sedají si ke stolu, v klidu si objednají, snědí porci, zaplatí a zase v klidu odejdou. Takto to prý v restauraci chodí den co den. Jen v pátek okolo poledne restaurace obsloužila přes sto zákazníků.

„Máme sice jen šest pokojů, ale vždycky se to nějak vyřeší,“ smál se číšník, když přinesl reportérům účtenky za jídlo.

Mezi hosty se objevil např. generální manažer libereckého hokejového týmu Bílí tygři Ctibor Jech.

Novináři se rozhodli jednoho z hostů sledovat. Po odchodu z restaurace rychle naskočil do taxi, nechal se dovézt domů a z taxi opět vyskočil co nejrychleji, aby reportérům unikl. Ti však přece jen zaslechli, co pak doma říkal manželce.

„Zavřel nás tam a ještě se ten ču..k baví s novinářema. Kdyby tam neměl jídlo za dvě stovky, ale vysoký ceny, tak tam nechodí všichni a je klid,“ řekl ženě. Ta reagovala: „Oni si myslí, že jsme snad nějaká liberecká mafie.“

Premiér Andrej Babiš (ANO) listu, který před pár lety koupil, sdělil, že aféru liberecké restaurace bude řešit s policejním prezidentem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…