Ajajaj. Už i Jaroslav Hutka šíří vtipy na Fialu

20.01.2024 20:46

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) je podle písničkáře Jaroslava Hutky ostuda ve vládě. A vůbec vláda jako taková je dle jeho slov „divná vláda s jaksi rozmáznutým předsedou“. To řekl v rozhovoru pro CNN Prima News.

Ajajaj. Už i Jaroslav Hutka šíří vtipy na Fialu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Hutka s kytarou

Písničkář Jaroslav Hutka je voličem Pirátů a přiznává, že radikální názory Markéty Gregorové, která minulý týden prohrála v souboji o předsednické křeslo, jsou mu bližší. „Takový druh pozitivního radikalismu zde chybí, ale z druhého pohledu to asi dopadlo dobře. Piráti by teď měli ve vládě zůstat, i když je STAN oholili o desítky poslanců. Ve dvoukoalici by se kroužkování mělo zrušit, je to vlastně nezákonné ovlivňování existence druhé strany, které by mohlo vést až k jejímu zničení. Kroužkování má smysl v rámci jedné strany,“ poznamenal k současnému pirátskému angažmá Hutka.

Ministra zahraničí Jana Lipavského podle svých slov považuje Hutka za nejlepšího ministra Fialovy vlády. 

Hutka hovořil také o tom, zda jsou PIráti v koalici dostatečně důrazní. Ve stranickém hlasování totiž například vyzvali své čelné představitele, aby ve vládě navrhli odvolání ministra spravedlnosti Pavla Blažka, ale nakonec se spokojili s tím, že dostal žlutou kartu. 

„Pavel Blažek je ve vládě ostuda a vůbec tam neměl nastupovat. Zdá se ale, že Don Pablo je už dlouho velmi silnou a temnou zákulisní eminencí ODS. Je tím vázacím kamenem mocenské klenby ODS, takže se bez něj neobejdou. Pro koalici i pro nás občany je to mizerná situace, protože skutečně této vládě bere, nebo už vzal, důvěryhodnost. Po každých volbách v každé zemi se i ve svobodných volbách mocenské karty rozdávají poněkud nesvobodně a jsem přesvědčen, že Fiala byl víceméně Blažkem dosazen, takže asi není jiné cesty, než že se bude vláda propadat čím dál více, a stále se nebude schopna Blažka zbavit,“ domnívá se Hutka.

Vládě Petra Fialy podle svých slov nejprve hodně fandil, ale nyní z nich jde pocit zmatenosti a jakési neodbornosti a ne úplné otevřenosti. „Divná vláda s jaksi rozmáznutým předsedou. Prostě na Fialu platí vtip: Předseda vlády hodinu mluvil. Otázka: a o čem? Odpověď: to neřekl. Prostě ani špatně, ani dobře, a to je ten nejhorší stav, jaký může pro vládu nastat. Mlha,“ poznamenal Hutka.

Zhodnotil také prezidenta Petra Pavla, za kterého je podle svých slov rád. „Dělá to skvěle,“ pravil Hutka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vidím na fotce k článku, že Hutka drží akord "C",, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 21.01.2024 6:26:04
ten střídá s akordy "D" a "G" a "Ami" (další jsem u něho v životě neviděl) a zahajuje jím všechny své mečivé refrény. Ať se jde vycpat. Jím kritizovaný Fiala je totiž v podstatě takový vykoupaný, umytý a Pitralonem ovoněný Hutka. Rád by byl taky "Zlatým slavíkem" politiky, ale je to póvl, který nedokáže překročit svůj stín. Ale svádí svou neschopnost na jiné (Babiš, Putin, nenažraní důchodci), na okolnosti (vojna na UA, inflace v eurozóně, Babiš, Putin a zase nenažraní důchodci) a tak se názorově silně podobá čtyřakordovému Hutkovi, pouze ostříhanému, odvlečenému do sprch a posléze natlačenému do kvádra. Dva bratři v prodeji šuntu. Jeden politického, druhý uměleckého. Rozmáznuté Leyno jsou oba. Nemají si co vyčítat.

|  17 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …